Στραματσιόνι και Ζιλμπέρτο σχεδιάζουν την επόμενη μέρα

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται αλλαγές εκ βάθρων για να γίνει ανταγωνιστικός. Η στροφή προς τις ακριβές λύσεις σε επίπεδο μεταγραφών δεν απέδωσε και μάλλον είχε το ανάποδο αποτέλεσμα, καθώς οι δύο πιο δαπανηρές κινήσεις του καλοκαιριού, ο Εσιέν και ο Σέρχιο Σάντσεθ, αποδείχθηκαν εντελώς αποτυχημένες. Το πλάνο για τη νέα εποχή θα αναλάβουν να σχεδιάσουν ο Αντρέα Στραματσιόνι με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Η συνεργασία τους θα ξεκινήσει και επισήμως μέσα στον Ιούνιο, καθώς μέχρι τότε θα έχουν διευθετηθεί οι εκκρεμότητες με την επέκταση του συμβολαίου του ενός και με την ανάληψη του πόστου του τεχνικού διευθυντή για τον Βραζιλιάνο. Ο Αντρέα Στραματσιόνι και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα θα αποτελέσουν τους δύο άξονες πάνω στους οποίους θα σχεδιαστεί το μέλλον του Παναθηναϊκού, τόσο σε επίπεδο οργάνωσης, όσο και στον αγωνιστικό τομέα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος δρομολογεί την υλοποίηση της συμφωνίας που έχει συνάψει με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα για την ανάληψη των καθηκόντων του τεχνικού διευθυντή και παράλληλα την υπογραφή νέου συμβολαίου, μέχρι το 2018, με τον Αντρέα Στραματσιόνι.

Οι δύο υποθέσεις θα έχουν κλείσει μέχρι το τέλος Μαΐου και, ακολούθως, οι δύο συνεργάτες πλέον θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, προκειμένου να σχεδιάσουν το πλάνο για τις δύο επόμενες περιόδους, τόσο μεταγραφικά, όσο και σε επίπεδο οργάνωσης της ΠΑΕ.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έχει αποδεχθεί την πρόταση των «πράσινων» και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται στην Αθήνα, ώστε να κλείσει και το τυπικό μέρος.

Στο θέμα του προπονητή, ο Αλαφούζος έχει προτείνει επέκταση κατά ένα χρόνο της συνεργασίας με τον Ιταλό τεχνικό, τον οποίο εμπιστεύεται και θέλει να κρατήσει για αρκετά χρόνια στον πάγκο της ομάδας. Ο Στραματσιόνι εμφανίζεται θετικός, όμως στο βάθος του μυαλού του υπάρχει πάντα η επιστροφή στην Ιταλία.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έχει σκεφτεί και αναλύσει στον Γιάννη Αλαφούζο ένα πλάνο στο πρότυπο της Άρσεναλ. Τα βήματα που σκοπεύει να ακολουθήσει είναι πολύ συγκεκριμένα:

1)Ισχυροποίηση και αναβάθμιση της ακαδημίας, ώστε να βγαίνουν παίκτες κάθε χρόνο.

2)Αναβάθμιση του τμήματος σκάουτινγκ με επαγγελματίες σκάουτερ, σε όλες τις αγορές, με έμφαση σε εκείνες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και βέβαια της Ευρώπης. Το τμήμα σκάουτινγκ θα χωρίζεται με τη σειρά του σε δύο τομείς. Ο ένας θα αφορά τους νεαρούς παίκτες και ο άλλος θα αφορά παίκτες έτοιμους να ενταχθούν  στην ομάδα και κυρίως εκείνους που μένουν ελεύθεροι, ώστε να αποφεύγεται η αποζημίωση στις ομάδες τους.

Ο Αντρέα Στραματσιόνι έχει ενημερωθεί και αναμένει με αγωνία τον νέο τεχνικό διευθυντή, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να σχεδιάσουν το πλάνο για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

«Ξένο σώμα» Εσιέν και Σάντσεθ

«Ξένο σώμα» θεωρούνται και… επισήμως στον Παναθηναϊκό οι Μίκαελ Εσιέν και Σέρχιο Σάντσεθ, καθώς ο Αντρέα Στραματσιόνι δεν τους υπολογίζει στα πλάνα του για τα play off, πολύ δε περισσότερο ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Οι δύο παίκτες έμειναν εκτός αποστολής από τον αγώνα με τον Πανιώνιο για τα play off, με τον Ιταλό τεχνικό του «τριφυλλιού» να έχει λάβει τις αποφάσεις του και να έχει καταθέσει τις σχετικές εισηγήσεις στη διοίκηση.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να απαλλαγεί από τα συμβόλαια των δύο ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αποτέλεσαν τις «μεγάλες» μεταγραφικές κινήσεις του προηγούμενου καλοκαιριού, δίχως να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των «πράσινων».

Σενάριο για τερματοφύλακα

Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησε ένα σενάριο περί ενδιαφέροντος των «πράσινων» για τον Ούρκο Πάρντο, ο οποίος στο παρελθόν αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό. Ο 33χρονος πορτιέρο αγωνίζεται στον ΑΠΟΕΛ και σύμφωνα με πληροφορίες έχει δεχθεί κρούση από τον σύλλογο της Αθήνας.

Η αλήθεια είναι ότι ο Λουκ Στιλ δεν έχει πείσει για την ποιότητά του τον Αντρέα Στραματσιόνι. Ο Ιταλός θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν τερματοφύλακα που θα παρέχει εγγύηση στην άμυνα. Η εμφάνιση του Άγγλου πορτιέρο στη Νέα Σμύρνη και το τραγικό λάθος που έκανε στο γκολ του Πανιωνίου, επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση.

Στο «τριφύλλι» θα θέσουν επί τάπητος όλα τα θέματα αμέσως μετά την ολοκλήρωση των play off, ώστε να γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας και να καταρτίσουν το πρόγραμμά τους ενόψει της νέας περιόδου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα