Στραματσιόνι: Με τον στόπερ είμαστε πλήρεις

Το φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού μοιάζει να είναι πιο πλήρες από κάθε άλλη σεζόν, μετά το 2013, όταν ο σύλλογος της Αθήνας εισήλθε σε μία νέα εποχή. Οι «πράσινοι» έχουν βάλει ψηλά τον πήχη και το θετικό είναι πως ακούγονται ελάχιστα λόγια. Υπάρχει μεν αισιοδοξία και πίστη, αλλά οι παράγοντες αποφεύγουν τις φανφάρες, γεγονός που μόνο ως θετικό μπορεί να καταμετρηθεί. Ωστόσο πάντα κάτι λείπει. Τι είναι αυτό; Σύμφωνα με τον Αντρέα Στραματσιόνι, το ρόστερ χρειάζεται μία ακόμη προσθήκη. Έναν κεντρικό αμυντικό…

Ο Ιταλός τεχνικός του «τριφυλλιού» εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιημένος από τις κινήσεις της διοίκησης και του μεταγραφικού επιτελείου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, εξήρε στο περιβάλλον του την παρουσία και τη συνεισφορά του Ζιλμπέρτο Σίλβα, τον οποίο τιμούσε και σεβόταν από την εποχή -όχι και τόσο μακρινή- που ήταν αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας. Το έργο του Βραζιλιάνου δεν έχει φανεί παραέξω ακόμη, αλλά το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν χειροπιαστά αποτελέσματα και θα φανεί η διαφορά. Ο Στραματσιόνι το αναγνωρίζει, το βλέπει, το διαπιστώνει ιδίοις όμμασι και δεν έχει κανένα πρόβλημα να το ομολογήσει στους οικείους του.

Ωστόσο, παραμένει μία εκκρεμότητα για να ολοκληρωθεί το φετινό παζλ. Η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, ο οποίος θα μπορεί να παίξει και αμυντικό χαφ, αν χρειαστεί να καλύψει τον Κριστιάν Λεντέσμα. Αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό έχει ζητήσει ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος πιστεύει ότι η ομάδα μπορεί  να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις που θα έχει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Όπως όλα δείχνουν, ο παίκτης αυτός θα είναι ο θηριώδης Κρίστοφερ Σάμπα, ο οποίος βρίσκεται από την Παρασκευή στην Αθήνα για να κλείσει τη μεταγραφή του.

Η διατήρηση του «κορμού» και οι προσθήκες

 

Το εξαιρετικά θετικό για τους «πράσινους», είναι ότι διατηρήθηκε ο περυσινός «κορμός» και παράλληλα το ρόστερ ενισχύθηκε με παίκτες ποιοτικούς και σε πολύ συγκεκριμένες θέσεις. Οι «πράσινοι» ενισχύθηκαν σε όλες τις γραμμές τους. Στην άμυνα ήρθαν ο έμπειρος Ιβάν Ιβάνοφ και για τα άκρα ο Νούνο Ρέις. Στη μεσαία γραμμή αποκτήθηκε το μεγάλο όνομα Κριστιάν Λεντέσμα, στη θέση του Μίκαελ Εσιέν, ο Γουακάσο, από τον οποίο περιμένουν πολλά στο Κορωπί και ο Σουηδός ακραίος χαφ, Νίκλας Χουλτ, ο οποίος θεωρείται εξαιρετική περίπτωση. Στην επίθεση, ο Μάρκους Μπεργκ, που τελικά έμεινε στον Παναθηναϊκό, θα έχει δίπλα του ένα «καθαρόαιμο», τον διεθνή Κολομβιανό Βίκτορ Ιμπάρμπο και ως εναλλακτική λύση τον πολλά υποσχόμενο Αργεντινό, Λαουτάρο Ρινάλντι.

Σε συνδυασμό με τη διατήρηση όλων των βασικών περυσινής περιόδου, ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται ενισχυμένος σε όλες τις γραμμές του και απομένει μία ακόμη προσθήκη, προκειμένου ο Στραματσιόνι να έχει ένα πλήρες ρόστερ, τουλάχιστον σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση και να δουλέψει με όλη του την άνεση ενόψει της έναρξης (αν και όποτε γίνει) του πρωταθλήματος και της συμμετοχής στους ομίλους του Europa League.

 

Ο ευρωπαϊκός στόχος… δείχνει πρόκριση

 

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά πλάνα της ομάδας, ο στόχος δεν είναι μία απλή παρουσία στους ομίλους και… είσπραξη των χρημάτων συμμετοχής. Οι «πράσινοι» θέλουν την πρόκριση στους «32» και μία πορεία όσο πιο ψηλά γίνεται. Όπως μαθαίνουμε, η φάση των «16» δεν θεωρείται άπιαστο όνειρο στο Κορωπί, κάτι που εκτός των άλλων, θα σημαίνει και επιπλέον έσοδα για το «τριφύλλι»,  τόσο από τα μπόνους, όσο και από τα τηλεοπτικά και τα εισιτήρια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα