Στρατολογεί 30.000 νέους στρατιωτικούς η Τουρκία

H Τουρκία επιδιώκει να στρατολογήσει περισσότερους από 30.000 στρατιωτικούς για να αντικαταστήσει αυτούς που παύθηκαν στο πλαίσιο των διώξεων οι οποίες διεξάγονται μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, μετέδωσαν σήμερα επίσημα μέσα ενημέρωσης.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συνελήφθησαν ή απολύθηκαν απ’ όλα τα κρατικά κλιμάκια μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που αποδίδεται σε στοιχεία του στρατού που δρούσαν υπό τις διαταγές του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει εξόριστος στις ΗΠΑ.
Ο στρατός επλήγη ιδιαίτερα από τις διώξεις καθώς συνελήφθησαν 9.000 μέλη του, μεταξύ των οποίων 118 στρατηγοί, ναύαρχοι και πτέραρχοι, και χιλιάδες άλλοι απολύθηκαν.
Οι διώξεις αυτές στους κόλπους του στρατού πραγματοποιήθηκαν σε μια στιγμή κρίσιμη για την Άγκυρα, τα στρατεύματα της οποίας διεξάγουν εκτεταμένες επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία και εναντίον των κούρδων ανταρτών στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, η Άγκυρα επιδιώκει τώρα να στρατολογήσει 30.159 στρατιωτικούς για να αντικασταστήσει αυτούς που έγιναν στόχοι στις διώξεις.
Μεταξύ των νεοσυλλέκτων, που προέρχονται εν μέρει από στρατιωτικές ακαδημίες, περίπου 5.000 θα έχουν βαθμό αξιωματικού ή υπαξιωματικού, σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα