“Στόχευαν στη ζωή του φρουρού”

Στην έκρηξη βόμβας έξω από το Εφετείο Αθηνών, τα ξημερώματα της Παρασκευής αναφέρθηκε ο Σταύρος Κοντονής με δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ενώ μίλησε για την επίθεση και ο φύλακας στο Εφετείο Αθηνών.

Η εγκληματική αυτή πράξη είναι αποτρόπαιη και καταδικαστέα, γιατί στόχος των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών, αλλά υπήρξε ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα, δηλαδή κατά ενός εργαζόμενου, δήλωσε αρχικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον Σταύρο Κοντονή, οι άνδρες που άφησαν την τσάντα με τα εκρηκτικά πυροβόλησαν κατά του φρουρού του κτηρίου.

«Υπάρχουν και πυροβολισμοί κατά του φρουρού. Είναι σίγουρο ότι υπήρξαν πυροβολισμοί» δηλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alphaενώ λίγο αργότερα επανέλαβε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Δεν στόχευαν μόνο στην πρόκληση υλικών ζημιών, αλλά και στη ζωή του φύλακα. Υπήρξε πυροβολισμός ή πυροβολισμοί εναντίον του φύλακα, ενός εργαζομένου που εκτελούσε τα καθήκοντά του, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό προφανώς με σκοπό να σκοτωθεί».

Τι είπε ο φρουρός στην κατάθεσή του

Από την πλευρά του ο φρουρός, στην κατάθεσή του είπε ότι αφού άφησαν τη βόμβα, οι δύο τρομοκράτες έφυγαν και μπήκαν στο βανάκι που τους περίμενε.

Άκουσα ένα θόρυβο, μπορεί και να πυροβόλησαν, είπε κατά πληροφορίες του Πρωτου Θέματος ο φρουρός που βρισκόταν στο Εφετείο. Μέχρι αυτή τη στιγμή, πάντως, δεν έχει βρεθεί κάποιος κάλυκας.

Ο φύλακας έκανε λόγο για ένα λευκό αυτοκίνητο, πιθανότατα βαν, και όχι για μηχανή, όπως ήταν οι αρχικές πληροφορίες, ότι ήταν το όχημα διαφυγής των δύο ανδρών που άφησαν τα ξημερώματα την τσάντα με τα εκρηκτικά στο Εφετείο.

Αυτό οδηγεί τους αστυνομικούς στο να εξετάσουν το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν περισσότεροι από δύο.Ο φύλακας είπε, επίσης, στους αστυνομικούς ότι είδε το λευκό αυτοκίνητο να διαφεύγει προς την περιοχή του Γκύζη.

Βάσει αυτή της μαρτυρίας οι αστυνομικοί τώρα αναζητούν στην ευρύτερη περιοχή το όχημα καθώς εκτιμούν ότι θα ήταν δύσκολο να διασχίσουν μεγάλη απόσταση με ένα τέτοιο όχημα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και άρα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δράστες να το στάθμευσαν κάπου κοντά στο Εφετείο.

Κλειστό το Εφετείο

Στο μεταξύ, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, το Εφετείο θα είναι… κλειστό. Δε θα διεξαχθούν οι δίκες που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα και φυσικά ούτε οι υπηρεσίες του.

Ο Σταύρος Κοντονής αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των δικαστικών υπηρεσιών του Εφετείου εξαιτίας εκτεταμένων ζημιών που προκληθήκαν από ισχυρή έκρηξη μηχανισμού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα