Στόχος η «σκούπα» και η παραμονή στην κορυφή

Δεν είναι μόνο το ματς με τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ αυτό που «καίει» τούτη την ώρα τους αδερφούς Αγγελόπουλους. Οι άνθρωποι που διοικούν την ΚΑΕ Ολυμπιακός ξέρουν ότι η ομάδα τους εύκολα ή δύσκολα θα πάρει το φετινό πρωτάθλημα Ελλάδας, το δεύτερο από το 2008 και μετά που ξεκίνησε θητεία τους στην «ερυθρόλευκη» διοίκηση.

Ο Ολυμπιακός με το 2-0 υπέρ του δεν μπορεί να πάθει ότι έπαθε το 2002 από την ΑΕΚ. Η Ένωση τότε είχε πολύ καλή ομάδα και είχε δύο ακόμη ματς εντός έδρας πριν κάνει τη μεγάλη ανατροπή, ενώ ο τότε Ολυμπιακός του Σούμποτιτς είχε αποδειχθεί αφελής. Η ομάδα του σήμερα, όμως, είναι ανώτερη και από τον ΠΑΟ και από τον… κακό της εαυτό.

Η λογική λέει ότι σε λίγες ώρες ο Ολυμπιακός θα στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας για 11η φορά στην ιστορία του (θα αφήσει τον Άρη στις 10 κατακτήσεις και την ΑΕΚ στις 8). Τα δύσκολα, όμως, για τον Ολυμπιακό έρχονται. Αυτή τη φορά, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι δεν θέλουν να ξαναδούν πρωτάθλημα σε τρία χρόνια, αλλά άμεσα. Και με τον ΠΑΟ πάντα δυνατό, την ΑΕΚ να έρχεται και το δίδυμο ΠΑΟΚ και Άρη πιο δυνατό από άλλες χρονιές, η επόμενη σεζόν θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, ο Ολυμπιακός φαντάζει φαβορί και για το πρωτάθλημα του 2016, αλλά στο μπάσκετ τα πάντα είναι ρευστά και τρεις καλές προσθήκες μπορεί να κάνουν ένα ρόστερ εξαιρετικά ανταγωνιστικό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα