«Στόχος μια πιο δυνατή Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη»

ΜΗΝΥΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ…

Μπορεί η επίσκεψη στην Ελλάδα του Πιερ Μοσκοβισί να έμοιαζε με «προάγγελο» της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ωστόσο ο Ευρωπαίος επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της Ε.Ε., δεν ήταν καθόλου φειδωλός σε αισιόδοξες δηλώσεις.

Μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Γάλλος αξιωματούχος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Κομισιόν ανέκαθεν πίστευε ότι η θέση της Ελλάδας είναι εντός της ζώνης τους ευρώ, ότι ήρθε ως φίλος, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Ε.Ε., ο πρόεδρός της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο ίδιος θα είναι πάντα «στο πλευρό του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για να χτίσουμε μια πιο δυνατή Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη».

Ο κ. Μοσκοβισί υπογραμμίσει, επίσης, πως όταν κοιτάζει τα στοιχεία βλέπει ότι «ήδη η ελληνική οικονομία βελτιώνεται, η ανεργία μειώνεται, υπάρχει μια αίσθηση εμπιστοσύνης που επιστρέφει» και συμπλήρωσε ότι τώρα «είναι καιρός για κανονικότητα, σταθερότητα, εφαρμογή, επενδύσεις».

Τέλος ο επίτροπος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν ήδη και που έχουν συμφωνηθεί είναι απαραίτητες για να ενισχυθούν οι δομές της ελληνικής οικονομίας και να προσελκύσουν επενδύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα.

Από την πλευρά της Αθήνας, το κλίμα της συνάντησης χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ενώ επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στον κ. Μοσκοβισί την ανάγκη, μετά τη θετική έκβαση της πρώτης αξιολόγησης, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων και χωρίς αποκλείσεις από το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο, και εν συνεχεία να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες του καθορισμού συγκεκριμένων μέτρων για την απομείωση του χρέους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα