«Στόχος να περάσουμε την πρώτη φάση της Euroleague»

Χαμηλά… την μπάλα θέλησε να κρατήσει ο Δημήτρης Διαμαντίδης μιλώντας στη σημερινή Media Day του Παναθηναϊκού, αναφορικά με τους στόχους της νέας σεζόν.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί φέτος να τεθεί ως στόχος το Final Four, αντίθετα η ομάδα του θα πρέπει να προσπαθήσει να περάσει την πρώτη φάση της Euroleague ώστε να καταλάβουν οι νεαροί παίκτες πού παίζουν.

«Κάνουμε μια προσπάθεια με νέα παιδιά τα οποία θα αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας τα επόμενα χρόνια. Δεν είμαστε όσο έτοιμοι θα θέλαμε. Έχουμε πολλούς τραυματισμούς, παίκτες έρχονται ακόμη και δεν έχουμε κάνει προπονήσεις όλοι μαζί αλλά θα κάνουμε την προσπάθεια μας. Όλα τα χρόνια έχουμε συνηθίσει να πηγαίνουμε για τρεις τίτλους αλλά φέτος θα είναι διαφορετικά. Στόχος δεν είναι το Final Four αλλά να περάσουμε την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, να καταλάβουν τα παιδιά που παίζουν, να γίνουμε ομάδα και όπου μας βγάλει».

Επιπλέον μίλησε και για το ματς Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό την Πέμπτη: «Δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Ο Ολυμπιακός είναι σαφώς πιο έτοιμος καθώς κράτησε τον κορμό του. Ακολουθούμε τις οδηγίες του Ιβάνοβιτς που είναι χρόνια στην Ευρώπη, δεν θέλω να κάνω καμία σύγκριση με Ομπράντοβιτς ή Πεδουλάκη».

Τέλος, ο παίκτης – θρύλος της ομάδας δεν θέλησε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το μέλλον του: «Δεν έχει γίνει κουβέντα για επέκταση. Σκέφτομαι ότι φέτος θα τα δούμε όλα εν καιρώ».

 

Ιβάνοβιτς: «Δύσκολο ξεκίνημα με Ολυμπιακό»

Ξεχωριστό ενδιαφέρον φυσικά, παρουσίασαν και οι δηλώσεις του Ντούσκο Ιβάνοβιτς που είναι ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού και θα κληθεί να ντεμπουτάρει σε ένα πολύ δύσκολο ματς νοκ-άουτ κόντρα στον Ολυμπιακό και μάλιστα εντός έδρας κεκλεισμένων όμως των θυρών.

«Είναι ένα δύσκολο ξεκίνημα κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στα φιλικά προετοιμασίας. Εμείς προετοιμαζόμαστε με στόχο να είμαστε απόλυτα έτοιμοι σε αυτό το παιχνίδι Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι οι τραυματισμοί αλλά η προσαρμογή των νέων παικτών. Φέτος δουλεύουμε πάνω σε ένα καινούριο πλάνο και πρότζεκτ που συνδυάζει νέους ηλικιακά παίκτες και τους βετεράνους μας».

Ο Σέρβος κόουτς παράλληλα επιβεβαίωσε και την απόκτηση του Λετονού γκαρντ, Γιάνις Μπλουμς: «Πράγματι βρισκόμαστε σε αναζήτηση ενός παίκτη που να αγωνίζεται στη θέση του σέντερ, όμως αυτή τη περίοδο δουλεύουμε ως έχει και θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Ο Γιάνις Μπλουμς είναι πολύ καλός παίκτης που μπορεί να παίξει στη θέση “1” αλλά και στη θέση “2”. Μας ταιριάζει πολύ αυτή τη περίοδο. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα