Συγκίνηση και χαρά στην πρώτη επίδειξη μόδας ΑμεΑ (εικόνες)

Με μεγάλη επιτυχία και με σύνθημα «Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, υπάρχουν μόνο άνθρωποι» διοργανώθηκε τη Δευτέρα 15 Μαΐου στο κτήμα Μαρτίδη, στη Βάρη, το 1ο Fashion Show ΑμεΑ, υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, που εμπνεύστηκε και διοργάνωσε η πρώην Μις Ελλάς Σύλβια Αντώναρου, ενώ παρουσίασε με μοναδικό τρόπο η δημοσιογράφος Άννα Τσιάλτα.

Από νωρίς περισσότερα από 600 άτομα κατέκλυσαν τον υπέροχο χώρο του κτήματος Μαρτίδη για να απολαύσουν ένα πρωτοποριακό fashion show με επαγγελματίες μοντέλα και μοντέλα-αθλητές ΑμεΑ με παγκόσμιες επιτυχίες. Σύντομα επικράτησε το αδιαχώρητο. Τα μοντέλα μοιράστηκαν καταχειροκροτούμενα την πασαρέλα μαζί, όπως ακριβώς αξίζει να μοιράζονται μαζί μας την καθημερινότητα που βιώνουν με κάθε σεβασμό στην ιδιαιτερότητά τους και στον αγώνα τους.

Όπως είπε στον πρόλογό της η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ντέπη Στενού: «Η βραδιά αυτή είναι αϕιερωμένη σε μοναδικούς, ξεχωριστούς ανθρώπους. Ανθρώπους που αξίζουν τον σεβασμό μας, γιατί παραμένουν δυνατοί, ενώ έχουν κάθε δικαίωμα να λυγίσουν. Ανθρώπους που αξίζει να κάνουμε ϕίλους, να τους συναναστραϕούμε, να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τους, να σεβαστούμε τη διαϕορετικότητά τους και κυρίως να διδαχτούμε από την υπομονή τους».

Στη βραδιά του 1ου Fashion Show ΑμεΑ πήραν μέρος καταξιωμένοι σχεδιαστές και οίκοι μόδας, γνωστοί σχεδιαστές υποδημάτων και κοσμημάτων, καταστήματα pret a porter με επιλεγμένα γυναικεία και ανδρικά ενδύματα, καθώς και γνωστοί οίκοι νυφικών που έντυσαν όλα τα μοντέλα τα οποία περπάτησαν ισότιμα στην πασαρέλα μακιγιαρισμένα και χτενισμένα από τους καλύτερους επαγγελματίες του είδους, σκορπώντας στο κοινό συναισθήματα συγκίνησης και υπερηφάνειας.

Στο τέλος της βραδιάς αποθεώθηκαν όλοι μαζί, ενώ η διοργανώτρια Σύλβια Αντώναρου ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους, τη στήριξη και την αγάπη τους. Η κα Αντώναρου δέχτηκε τα συγχαρητήρια όλων για την πρωτοβουλία και την άψογη διοργάνωση.

Την εκδήλωση, που πλαισίωσαν μουσικά ο Δημήτρης Κορίλης και η Γωγώ Βαγενά, τίμησαν επίσης με την παρουσία τους: ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωσταντέλλος, ο οποίος συνεχάρη τους συντελεστές δηλώνοντας ενθουσιασμένος από τη διοργάνωση και το κοινωνικό μήνυμα που εκπέμπει σε όλους, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας, η βουλευτής κ. Μεγαλοϊκονόμου, η δημοτική σύμβουλος Γλυϕάδας Μαίρη Παπάζογλου, η δημ. σύμβουλος Βούλας Μαίρη Σίνα, η δημ. σύμβουλος Κηϕισιάς Ειρήνη Φιοράντη, το μέλος της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ κ. Μαριάνθη Καϕετζή, ο περιϕερειάρχης Νότιας Αττικής για το «Το Ποτάμι» Μενέλαος Κόκκαλης, ο υποψήϕιος βουλευτής στο ψηϕοδέλτιο της Περιϕέρειας Αττικής με τους ΑΝΕΛ κ. Λουκάς Αντώναρος, η γνωστή για την ευαισθησία της στα ΑμεΑ Μπέσσυ Αργυράκη, ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος, ο Γιάννης Σαβιδάκης, ο Δημ. Κοντολάζος, η κα Μαίρη Μπάρκουλη, η κα Λένα Μποντιότη από τις Ασϕάλειες «ΜΙΝΕΤΤΑ», η πρόεδρος του Ομίλου Ουνέσκο Νοτίων Προαστίων κα Σούλα Κοκολέτσου, ο κ. Φαραντούρης, η πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και διοικητικά μέλη της SAILABILITI HELLAS Κική Βεντουρά – Σέρϕα και Νίκη Αναστασίου, ο ψυχίατρος ΑμεΑ Στέλιος Κιμπουρόπουλος, η ψυχολόγος Χριστίνα Μήλα, η κα Κοντολέων, ο Μάικ Νικολάτος, οι κ.κ. Γεωργακόπουλος και Ροζμαράκης από την Europcar, η κα Λένα Αντωνάκου, η κα Νεκταρία Καρανικόλα, ο Κρις Πετρίδης, η οικογένεια Τρανούλη και πολλοί άλλοι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα