Οι «εξαφανισμένοι» αυτόπτες μάρτυρες και το τηλεφώνημα από κλεμμένο κινητό

Σφίγγει ο κλοιός για το δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη μετά τις νέες αποκαλύψεις από  φίλη της άτυχης 32χρονης που βγήκαν στη δημοσιότητα στο “Φως στο Τούνελ” της Αγγελικής Νικολούλη.  Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας μπαίνει  πλέον ένα τηλεφώνημα που έγινε από κλεμμένο κινητό.

Μιλώντας στην εκπομπή, η φίλη της άτυχης Δώρας μίλησε για τα όσα βίωνε το τελευταίο διάστημα η 32χρονη και είπε πως μέχρι τον Αύγουστο η εφοριακός είχε σχέση με αστυνομικό, στην οποία είχε επενδύσει πολλά, αλλά αυτή τελείωσε με όχι και τόσο καλό τρόπο.

«Η συμπεριφορά του την πόνεσε πολύ και αυτό την έριξε ψυχολογικά. Μια εβδομάδα πριν τη σκοτώσουν, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από εκείνον. Την κάλεσε με απόκρυψη και της μίλησε τόσο άσχημα όσο δεν φαντάζεστε.

Αυτό την τσάκισε κυριολεκτικά και δεν μπορούσε να συνέλθει. Της είχε κοστίσει και ο θάνατος του παιδικού της φίλου με τον οποίο ήταν πολύ δεμένοι. Μου είπε πως μόνο αυτός την αγαπούσε και την καταλάβαινε και άρχισε να πηγαίνει όλο και πιο συχνά στο νεκροταφείο. Της έλεγα ”κοριτσάκι μου, αραίωσέ το δεν έχει νόημα.

Είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου”», είπε στην εκπομπή η φίλη της άτυχης εφοριακού, ενώ συμπλήρωσε ότι την παρότρυνε να επισκεφθεί ψυχολόγο, κάτι που η Δώρα της υποσχέθηκε ότι θα κάνει.

Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι μια γνωστή της την έφερε σε επαφή με έναν χώρο κάπου στο Γαλάτσι, απ’ όπου θα μπορούσε να αντλήσει ενέργεια και διαύγεια πνεύματος.

«Την ρώτησα λεπτομέρειες αλλά δεν μου είπε. Από τα μισόλογα της κατάλαβα ότι είχε ενταχθεί σε κάποιο group therapy. Από κοινό γνωστό μας έμαθα ότι ή είχε κάνει ή σκόπευε να κάνει υπνωτισμό. Όσες φορές κι αν τη ρώτησα δεν μου είπε ποιον συναντούσε εκεί ή αν είχε κάνει φιλίες μέσα σ’ αυτόν τον χώρο», είπε.

Η εκπομπή επικοινώνησε με τον εν λόγω χώρο, που η εφοριακός είχε επισκεφθεί τέσσερις φορές και η υπεύθυνη ανέφερε ότι η Δώρα είχε χωρίσει από μια σχέση, αλλά το κυρίως πρόβλημά της ήταν το πένθος που ένιωθε για τον φίλο της. Πήγαινε πάντα μόνη της και δεν συμμετείχε σε κάποιο γκρουπ. Της συνέστησε να επισκεφτεί ψυχολόγο ή ψυχίατρο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της.

“Είδα το δολοφόνο”

Στο μεταξύ, η δημοσιογράφος, στο χώρο του νεκροταφείου, ακολούθησε την αιματοβαμμένη διαδρομή της Δώρας. Η άτυχη κοπέλα σε μια ύστατη προσπάθεια έπεσε πάνω στην μαρμάρινη πλάκα ενός μνήματος που βάφτηκε κόκκινη. Την ώρα που ξεψυχούσε, ο δράστης είχε ήδη διαφύγει, πηδώντας πιθανότατα τη μάντρα του νεκροταφείου.

Η έρευνα αποκάλυψε πως σε κοντινό μνήμα βρισκόταν εκείνη την ώρα ένα ζευγάρι. Η γυναίκα εκμυστηρεύτηκε σοκαρισμένη σε μάρτυρα που μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη πως «τα είδε όλα».

Είδε, δηλαδή, το δολοφόνο να κατακρεουργεί τη Δώρα Ζέμπερη!Το ζευγάρι που συνήθιζε να επισκέπτεται το νεκροταφείο κάθε ημέρα, δεν εμφανίστηκε ξανά μετά το φονικό.

Την ώρα της στυγερής δολοφονίας δεν υπήρχαν στο χώρο υπάλληλοι του τομέα καθαριότητας, καθώς τελειώνουν την εργασία τους στις 2:00 το μεσημέρι και αυτό ο δράστης πρέπει να το γνώριζε.

Σύμφωνα με εργαζόμενο στο νεκροταφείο, ο πρώτος μάρτυρας που είδε τη Δώρα πεσμένη και αιμόφυρτη βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. «Αν το θύμα φώναζε αμέσως βοήθεια ίσως να ακουγόταν. Όμως, ούρλιαζε και αυτό είναι το οξύμωρο. Στο χώρο του κοιμητηρίου πολλοί άνθρωποι εκφράζουν το θρήνο τους με αυτόν τον τρόπο και όλοι νομίζουν ότι κάποιος ξεσπά για κάποιον αγαπημένο που έχασε. Δυστυχώς όλα δείχνουν πως η κοπέλα καθυστέρησε να ζητήσει βοήθεια και έδωσε χρόνο στο δράστη να φύγει», είπε χαρακτηριστικά.

«Τον είδα να φεύγει πάνω στον πανικό…»

Φανερά αναστατωμένοι οι εργαζόμενοι στον χώρο του κοιμητηρίου, προθυμοποιήθηκαν να μιλήσουν στη δημοσιογράφο με την ελπίδα να δοθεί ένα τέλος στην απίστευτη αυτή ιστορία που σόκαρε την κοινή γνώμη.

«Την ώρα του φόνου ο φύλακας ενημερώθηκε πως χτύπησε μια κοπέλα και χωρίς να ξέρει τι έχει συμβεί, έτρεξε γρήγορα εκεί που βρισκόταν το θύμα, δίχως να κλείσει την κεντρική είσοδο», ανέφερε ένας από τους επόπτες.

Με το που ακούστηκε η είδηση του θανάτου, επικράτησε αναστάτωση. Την ώρα που οι περισσότεροι έτρεχαν πάνω – κάτω, ένας που έμεινε πίσω στο φυλάκιο της κεντρικής εισόδου, παρατήρησε δέκα λεπτά μετά το συμβάν, έναν άντρα που δεν είχε ξαναδεί μέχρι τότε, να βγαίνει από το νεκροταφείο. Είχε ύψος περίπου 1.75, ήταν γεροδεμένος ηλικίας 40 με 45 χρόνων με καστανά μαλλιά . Ήταν λίγο αξύριστος και φορούσε παλιά ρούχα δουλειάς αλλά όχι λερωμένα. Τζιν παντελόνι, πορτοκαλί μπλουζάκι, μπεζ γιλέκο και σκούρα μπλε πάνινα παπούτσια. Ο άνδρας αυτός φεύγοντας, ψέλλισε κάτι στα ελληνικά, που δεν κατάλαβε ο μάρτυρας.

«Ο δράστης πρέπει να διέφυγε από την μάντρα της πίσω πλευράς, εκτός κι αν ήταν τόσο ψύχραιμος που βγήκε περπατώντας σαν να μην έτρεχε τίποτε», ανέφερε φύλακας του κοιμητηρίου στην Αγγελική Νικολούλη. Ο ίδιος δεν είδε κάποιον ή κάτι που να του κίνησε την περιέργεια. Όπως είπε, τη νύχτα μετά το συμβάν, αστυνομικοί παρέμειναν στο νεκροταφείο και συνέχιζαν τις έρευνες.

Άλλος εργαζόμενος, είπε στην Αγγελική Νικολούλη :« Δεν θα’ πρεπε η κεντρική πύλη να έχει μια κάμερα ασφαλείας; Το έχουμε ζητήσει χιλιάδες φορές…» .

Σε μεμονωμένα περιστατικά με παραβατικά άτομα που όμως αντιμετωπίστηκαν, αναφέρθηκε ο υπεύθυνος του κοιμητηρίου. «Όσο μπορούμε έχουμε υπό έλεγχο τους ανθρώπους αυτούς και προσπαθούμε να τους απομακρύνουμε με καλό τρόπο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης θα μπορούσε να έχει διαφύγει από παντού. «Έχει τύχει να κυνηγήσουμε περιθωριακό που πήδηξε την μάντρα κι έφυγε σαν γάτα!» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μαζί με την δημοσιογράφο κινήθηκαν κατά μήκος του μαντρότοιχου που συνορεύει με τις γραμμές του τρένου. Η ερευνήτρια διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τα κοντινά σημεία δίπλα στα οστεοφυλάκια, απ’ όπου θα μπορούσε να διαφύγει ο δράστης σκαρφαλώνοντας με ευκολία τη χαμηλή μάντρα του κοιμητηρίου. Λίγο πιο κάτω υπάρχει ένα ακόμα σημείο με κατεστραμμένο προστατευτικό συρματόπλεγμα απ’ όπου επίσης μπορεί εύκολα να το σκάσει κάποιος.

«Ίσως και να είχε κρυφτεί για κάποιες ώρες μέσα σε έναν οικογενειακό τάφο. Υπάρχουν πολλοί που είναι ανοιχτοί και άλλοι με υπόγεια. Στην αρχή οι αστυνομικές έρευνες είχαν περιοριστεί στο σημείο του συμβάντος. Κανείς δεν ξέρει..», τόνισε.

Παρά τις έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί το μαχαίρι που αφαίρεσε τη ζωή της Δώρας.

«Είχε παντού αίματα»

Στο «Φως στο Τούνελ» μίλησε και ο πατήρ Θεόδωρος, που βρέθηκε δίπλα στην άτυχη 32χρονη πριν εκείνη αφήσει την τελευταία της πνοή.

«Την είδα που πέρασε. Ήταν μόνη της. Είχαμε μιλήσει κάποιες φορές. Είχε πολύ άγχος», είπε αρχικά ο ιερέας του Β’ Νεκροταφείου Αθηνών. «Την άκουσε ένα παλικάρι. Ήταν όλο αίματα. Κοίταξα κάτω, είδα ότι ανέπνεε. Είχε παντού αίματα. Το πιο πολύ αίμα ήταν πάνω στα ρούχα της. Βρήκα κάτω μόνο το μπουφάν της. Ήρθε η Άμεση Δράση και μετά το ΕΚΑΒ. Μόνο εγώ την ακούμπησα και έδωσα DNA για να μην φαίνονται τα δαχτυλικά μου αποτυπώματα», συμπλήρωσε.

“Mην κάθεσαι τόσες ώρες. Δεν σε ωφελεί”

Αναφερόμενος στις συνομιλίες του με την Δώρα Ζέμπερη, ο ιερέας δήλωσε πως η άτυχη κοπέλα του είχε πει ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει τον θάνατο του παιδικού της φίλου.

«Της έλεγα ”μην κάθεσαι τόσες ώρες. Δεν σε ωφελεί. Πήγαινε σε έναν ψυχολόγο να σε βοηθήσει”. Μετά μου είπε ότι πήγε σε γιατρό… Ερχόταν πάντα μόνη της. Το Σάββατο και την Κυριακή που δεν δούλευε, ερχόταν τα πρωινά», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα