Συγκλονιστικός ο Γιαννιώτης: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο!

TO 4ο ΜEΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΡΙΟ

Στην πέμπτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο μετά από μία συγκλονιστική κούρσα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο 36χρονος κολυμβητής κατέκτησε το 4ο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ρίο, ρίχνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τίτλους τέλους στην μεγάλη καριέρα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν ήταν λίγο πιο τυχερός ο Γιαννιώτης θα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, καθώς έχει τον ίδιο χρόνο με τον πρώτο Ολλανδό, αλλά οι χεριές δεν του βγήκαν και έτσι χτύπησε την ταμπέλα, αφού είχε περάσει πρώτα το σώμα του. Έτσι, με τον ίδιο χρόνο 1:52:59:8 με τον πρώτο Φέρι Βέερτμαν, τερμάτισε δεύτερος και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Μία μικρή λεπτομέρεια που του στέρησε το χρυσό μετάλλιο στο φινάλε της μεγάλης καριέρας του. Αυτοί ήταν οι 5οι του Ολυμπιακοί Αγώνες και ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία κολυμβητής που έλαβε μέρος στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Να υπενθυμίσουμε ότι στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, είχε χάσει το χάλκινο μετάλλιο για πολύ λίγο και αυτό το μετάλλιο το ήθελε με όλη τη δύναμη της ψυχής του.

Φανερά συγκινημένος από την υπερπροσπάθεια που έκανε, ο Σπύρος Γιαννιώτης μετά το τέλος του αγώνα, ξέσπασε σε δάκρυα: “Σήμερα όλα λειτούργησαν υπέρ μου. Με τον προπονητή μου (Νίκο Γέμελο), είχαμε πει να μην φτάσουμε στα τελευταία εκατό μέτρα με τους άλλους. Είναι πιο νέα παιδιά και είχαν καλύτερο σπριντ. Κι όμως κατάφερα να ξεφύγω μέσα από αυτό το γκρουπ. Σημασία έχει ότι έκανα αυτό που ήθελα.

Αφιερώνω το μετάλλιο στον προπονητή μου, με τόση προσπάθεια τόσα χρόνια. Ένα πολύ μεγάλο μερίδιο είναι του Νίκου. Το αφιερώνω στην οικογένειά μου, στη γυναίκα μου που με στηρίζει. Σε όλο τον κόσμο που με στηρίζει. Το αφιερώνω σε όλους. Είναι το καλύτερο που μπορούσα να έχω. Είναι δάκρυα χαράς, συγκίνησης. Σήμερα είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μου”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα