Συζήτηση για την Παιδεία ζήτησε η Ν.Δ.

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την παιδεία ζήτησε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με αίτημα που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής.
Ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει στο αίτημα του ότι «η πολιτική που ασκεί μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στον τομέα της παιδείας αποτελεί οδοστρωτήρα για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας» και επισημαίνει πρωτοφανείς αποφάσεις ιδεοληψίας και ανικανότητας, που υποβαθμίζουν δραματικά τη δημόσια και διαλύουν την ιδιωτική εκπαίδευση.
Παράλληλα ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρει πως οι αποφάσεις που λαμβάνονται με ιδεολογική εμμονή προδίδουν «κομματοκρατία και αναξιοκρατία, εξίσωση προς τα κάτω, πολιτική παραπλάνηση, αυταρχισμό και επιβολή των βίαιων μειοψηφιών, εκπαιδευτικό επαρχιωτισμό και απομόνωση». Αλλά και «απόρριψη στοιχείων που επιβάλλεται να χαρακτηρίζουν τις αλλαγές στην παιδεία: συναίνεση, αριστεία, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών που αφορούν στη διδασκαλία και στη μάθηση».
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει, ταυτόχρονα, μια σειρά από αποφάσεις που οφείλονται σε κυβερνητική ανικανότητα όπως η υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα κενά στην έναρξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, η εγκατάλειψη του ολοήμερου σχολείου, η περιθωριοποίηση της ξενόγλωσσης παιδείας και η πειραματική αντιμετώπιση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι από τις αρχές του 2015 περισσότερες από 100 αποσπασματικές ρυθμίσεις έχουν αποσαρθρώσει όλες τις βαθμίδες της Παιδείας, ενώ με το νομοσχέδιο που τώρα κατέθεσε ο αρμόδιος Υπουργός επιχειρεί να θέσει την ιδιωτική εκπαίδευση υπό πλήρη κρατικό έλεγχο.

Το προφίλ
Όπως φαίνεται και από όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μεθοδικό τρόπο χτίζει ηγετικό προφίλ, με στόχο όταν έρθει ο χρόνος των εκλογών να υπερτερεί ξεκάθαρα έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που είναι και ο βασικός του αντίπαλος. Ήδη στο μικροσκόπιο του στενού επιτελείου του, έχουν μπει τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων μετρήσεων που μεταφέρει στις συσκέψεις ο Τάκης Θεοδωρικάκος και τα οποία δείχνουν σαφές προβάδισμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.
Στο επόμενο διάστημα και δεδομένου ότι οι πολίτες, όπως έλεγαν οι συνεργάτες του, αυτή τη φορά θα επιλέξουν «κυβερνήτη», το πρόσωπο δηλαδή που μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό και να βγάλει τη χώρα από την κρίση, ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να ενισχύσει δύο βασικά χαρακτηριστικά του προφίλ του: σοβαρότητα και αξιοπιστία, που θα αφορούν τόσο τις επαφές που έχει προγραμματίσει στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας.
Παράλληλα με τη στρατηγική της ενίσχυσης του πρωθυπουργικού προφίλ του κ. Μητσοτάκη, στη Ν.Δ. θα συνεχίσουν και την επιχείρηση αποδόμησης του κ. Τσίπρα. Όπως τονίζουν στενοί συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ., ο πρωθυπουργός, μόλις στις τελευταίες δέκα ημέρες γνώρισε μια σειρά από ήττες εντός και εκτός του κοινοβουλίου που έφεραν σοβαρό πλήγμα στην εικόνα του.
Η πρώτη ήττα του κ. Τσίπρα, την οποία μάλιστα χαρακτήριζαν «στρατηγική» στη Ν.Δ., ήταν κατά την ψήφιση του εκλογικού νόμου, όπου το Μέγαρο Μαξίμου, παρά τους ελιγμούς που έκανε μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει τις 200 ψήφους για την απλή αναλογική. Η δεύτερη κυβερνητική ήττα την τελευταία εβδομάδα, ήταν κατά τη συζήτηση του αιτήματος για την εξεταστική Επιτροπή στην οποία ο πρωθυπουργός, επέλεξε, όπως λένε από τη Συγγρού, να κρυφτεί στο γραφείο του στη Βουλή και να μην μπει στην αίθουσα της Ολομέλειας.
Με τον Καμίνη
Συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο τους συμφώνησαν πως η βασική προτεραιότητα είναι η ασφάλεια. Ο κ. Μητσοτάκης, ζήτησε από τον κ. Καμίνη να τον ενημερώσει για τις καταλήψεις κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, όπως επίσης και για την κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια.
Ο δήμαρχος τον ενημέρωσε εκτενώς για τα θέματα ασφαλείας, τονίζοντας πως τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο με την αστυνόμευσης αλλά και με συγκροτημένο αναπτυξιακό σχέδιο.
Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφτεί στην οδό Πατησίων κλούβα των ΜΑΤ, ενώ είχε ακούσει τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής.
Κατά τη συζήτηση τέθηκαν επί τάπητος η πορεία του τουρισμού καθώς επίσης και οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Αθήνας τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα