Συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθησαν στο 28ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου μέλος σπείρας διακίνησης μεταναστών, καθώς επίσης 31 μετανάστες οι οποίοι βρίσκονταν εντός φορτηγού.

Ειδικότερα, στις 26-7-2014 το μεσημέρι, εντοπίστηκε στο 28ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στην περιοχή της Μάνδρας, ένα Ι.Χ.Φ Όχημα και αποφασίστηκε ο έλεγχός του. Ο οδηγός του αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, έθραυσε το διαχωριστικό εσωτερικό τζάμι της καμπίνας και εισήλθε από εκεί στο πίσω μέρος (καρότσα), προσπαθώντας να παραπλανήσει τους αστυνομικούς, αναμιγνυόμενος με τους τριάντα ένα (31) υπηκόους Συρίας που μετέφερε. Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής του οδηγού, ήταν η ανεξέλεγκτη πορεία του οχήματος, το οποίο τελικά προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο και ακινητοποιήθηκε.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς είναι μέλος σπείρας που διακινούσε μετανάστες που εισέρχονταν παράνομα στη Χώρα μας και στη συνέχεια προωθούντο σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μέσω Ιταλίας. Από κάθε αλλοδαπό λάμβαναν ως αμοιβή χρηματικό ποσό ύψους 2.000-3.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς αλλοδαπός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα