Συλλήψεις παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων

Συλλήψεις παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων

Συνελήφθησαν πέντε γυναίκες που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Πειραιά, νυχτερινές ώρες της 20-21/6/2014, σε δύο Νοσοκομεία του Πειραιά, για τον εντοπισμό αλλοδαπών γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν ελέγχους σε Κλινικές των Νοσοκομείων, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι πέντε αλλοδαπές γυναίκες ( δύο υπήκοοι Γεωργίας, δύο Βουλγαρίας και μία Αλβανίας) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων καθώς και άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία του Ι.Κ.Α., καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α., προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα