Συμπληρωματική απολογία για Μιχαλολιάκο, Παππά και Λαγό

Συμπληρωματική απολογία σήμερα των προφυλακισμένων Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού. Μεταφέρθηκαν από τον Κορυδαλλό όπου κρατούνται προσωρινά από τον περασμένο Οκτώβριο, σε ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών. Ο γενικός γραμματέας της Χ.Α., Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Γιάννη Λαγός απολογήθηκε για το κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό το εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Ο Χρήστος Παππάς κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το πλημμέλημα της παράνομης οπλοκατοχής αλλά και για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Αυτά συνέβησαν όπως αναμενόταν με γραπτά  υπομνήματα προς τις εφέτες  ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ειδικότερα, ο Ν. Μιχαλολιακος και ο Χρ. Παππάς χαρακτήρισαν ανυπόστατες τις συμπληρωματικές κατηγορίες που τους αποδίδονται και δεν δέχτηκαν να απαντήσουν σε καμία ερώτηση. Βασικός τους ισχυρισμός  είναι ότι τα στοιχεία με βάση τα οποία ασκήθηκαν οι νέες διώξεις ήταν γνωστά στους ανακριτές από τις 3 Οκτωβρίου που απολογήθηκαν για πρώτη φορά για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ότι απαγορεύεται να κριθούν εκ νέου προσωρινά κρατούμενοι. Για τα τέσσερα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του Ν.. Μιχαλολιάκου, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι τα είχε  για την προστασία του και ότι δεν διακινήθηκαν ποτέ προς τρίτα πρόσωπα.

Στο μεταξύ χθες προθεσμίες για να απολογηθούν στις 9 (ο Ν. Μίχος) και στις 10 Ιουλίου (o Ηλ. Κασιδιάρης), οπότε και κλείνει ο κύκλος των απολογιών των κατηγορούμενων βουλευτών, ζήτησαν και πήραν οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αυτή τη φορά καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για διακεκριμένη οπλοκατοχή. Ο Νίκος Μίχος κατηγορείται επιπλέον και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Νίκος Μίχος είχαν απολογηθεί τον περασμένο Οκτώβριο, πριν η υπόθεση ανατεθεί στις εφέτες-ειδικές ανακρίτριες, και είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, με τη διαφορά ότι στον Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκε και η χρηματική εγγύηση των 50.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα