“Συμφωνία αίσχους για την Ελλάδα – Είπε ψέματα ο Καμμένος”

Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και ο Κώστας Τασούλας  έστρεψε τα βέλη του στον Πάνο Καμμένο κάνοντας λόγο για “συμφωνία αίσχους”.

«Η ΝΔ θεωρεί ότι συμφωνίες εκποίησης στρατιωτικού υλικού δεν βασίζονται σε διακρατική συμφωνία όπως ψευδώς διαβεβαίωσε ο Π. Καμμένος αλλά για συμφωνία που υπεγράφη με μεσάζοντα, κάτι που απαγορεύεται από το νόμο», υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Όπως είπε αυτό το μάθαμε γιατί ο Π. Καμμένος πρόσβαλε αξιωματικό του στρατού που δεν ήθελε να υποστήριξε τη συμφωνία. Ο τελευταίος υπέβαλε υπόμνημα που διέρρευσε στον τύπο. Είπε ο ταξίαρχος «ότι επειδή έχω 35 χρόνια ευδόκιμου υπηρεσίας κάτω αυτό το υπόμνημα».

Ο κος Τασούλας είπε ότι η ΝΔ υπερψηφίζει τις εισηγήσεις του υπ. Αμύνης που έρχονται στη Βουλή έτσι ώστε η επιτροπή Εξοπλισμών να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ενόπλων δυνάμεων.

Κατά τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας η αξιωματική αντιπολίτευση κινήθηκε επί τη βάση ότι υπήρχε διακρατική συμφωνία για την πώληση των βλημάτων.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος που εμφανίζεται ως μεσάζων είχε υποβάλει ένα μην πριν κριθεί το υλικό ως «πλεονάζον» αίτημα για αγορά για λογαριασμό του κράτους της Ιορδανίας.

“Θλιβερή και σκοτεινή υπόθεση”

Σύμφωνα με τον κο Τασούλα οι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων ζήτησαν διευκρινήσεις για μια εξουσιοδότηση του 2016 που είχε ο Β. Παπαδόπουλος αλλά οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δήλωσαν ότι θέλουν διακρατική συμφωνία. Εν συνεχεία, όπως είπε υπογράφηκε η συμφωνία στη Θεσσαλονίκη με μια εταιρεία. Αυτή δεν προχώρησε ωστόσο.

«Είναι θλιβερή και σκοτεινή υπόθεση», τόνισε. Η συμφωνία είναι με μεσάζοντα, μια συμφωνία «αίσχους» για την Ελλάδα και τον υπουργό Αμυνας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα