Συμφωνία τον Μάιο “βλέπει” ο Χαρδούβελης

Συμφωνία τον Μάιο “βλέπει” ο Γκίκας Χαρδούβελης για το κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς ωστόσο να αποκλείει η ολοκλήρωση της, να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

«Βλέπω ως πιθανή ημερομηνία τον Μάιο, χωρίς να αποκλείω και τον Ιούνιο. Σίγουρα πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση διότι χρειαζόμαστε περίπου 7,5 δισ τον Ιούλιο που δεν τα έχουμε εύκολα. Άρα, θα το κλείσουμε» ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 9.84,

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα για την υφεσιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, και την επίδρασή τους στις συζητήσεις μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης υπογράμμισε πως «το γεγονός ότι τα δείγματα της οικονομίας είναι αρνητικά αφαιρούν διαπραγματευτική ισχύ από την ελληνική πλευρά.

Πλέον διαπραγματεύονται (σ.σ η ελληνική πλευρά) τις λεπτομέρειες και προσπαθούν να πείσουν ότι η οικονομία από μόνη της θα φέρει τα έσοδα που απαιτούνται για τα πλεονάσματα και δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα. Αυτή η επιχειρηματολογία χάνει έδαφος και κερδίζει η άλλη πλευρά, η συντηρητική, που λέει ότι μόνη της η οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει, άρα πάρτε νέα μέτρα». Οι τράπεζες έχουν αρκετά κεφάλαια να αντέξουν το 2017 και το μισό του 2018. Αναφερόμενος στις αντοχές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ενώ τόνισε πως «οι τράπεζες έχουν αρκετά κεφάλαια να αντέξουν το 2017 και το μισό του 2018».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα