Συμφώνησε με την ΑΕΚ ο Λόρια!

Η πρώτη μετεγγραφή της ΑΕΚ για τη σεζόν 2016-17 θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ο Γκιόργκι Λόρια επιλέχθηκε από τον Τιμούρ Κετσπάγια και ο 30χρονος τερματοφύλακας έρχεται στην Αθήνα για λογαριασμό της Ένωσης.

Το ελληνικό φίλαθλο κοινό τον γνωρίζει καλά, αφού έπαιξε μία σεζόν στον ΟΦΗ και ήταν… συγκινητικός, σε μία χρονιά που η κρητική ομάδα είχε πολλές αδυναμίες και προσπαθούσε να σωθεί. Ο 28χρονος, τότε, Λόρια έκανε απίθανες εμφανίσεις και οδήγησε τον Ολυμπιακό στο να τον αποκτήσει για λίγες… μέρες! Όταν  Γεωργιανός πορτιέρο είδε ότι προορίζεται για αναπληρωματικός του Ρομπέρτο, ζήτησε να αποχωρήσει και οι «ερυθρόλευκοι» του έκαναν τη χάρη. Τώρα στην ΑΕΚ για τι προορίζεται;

Προφανώς για βασικός, αφού ο Κετσπάγια τον ξέρει καλά και αποτελεί ξεκάθαρη επιλογή του. Ο Λόρια έχει να συναγωνιστεί τον Γιάννη Ανέστη, ο οποίος πέρσι ήταν εξαιρετικός στις 40 από τις 50 φάσεις που κλήθηκε να επέμβει, αλλά στην ΑΕΚ θεωρούν πως ακόμη έχει να μάθει πολλά.  O Λόρια, πάντως, στα πιο… εμπορικά παιχνίδια στα οποία έχει αγωνιστεί (με την Εθνική του ομάδα και με τον ΟΦΗ) έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις, μερικές εκ των οποίων είχαν προκαλέσει τον θαυμασμό των αντιπάλων (με αποκορύφωμα των Ισπανών σε ματς Γεωργία-Ισπανία).

Ο Λόρια αναμένεται άμεσα στην Αθήνα για υπογραφές. Η ΑΕΚ αποκτά ένα θηριώδη τερματοφύλακα που μαζί με τον Ανέστη συνθέτουν ένα πολύ δυνατό δίδυμο η αλήθεια είναι. Προφανώς, αυτό σημαίνει ότι ο Μπαρόχα αποτελεί παρελθόν, αφού δε θα ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του, όπως κι αυτή του Κρισάντους.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα