Συνάντηση Βενιζέλου με τον Λετονό ΥΠΕΞ

Στα «μεγάλα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων», μεταξύ της Ελλάδας και της Λετονίας, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος,  μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογο του από τη χώρα της Βαλτικής, Ε. Ρίνκεβιτς .

Ο κ. Βενιζέλος στάθηκε ιδιαίτερα στον τομέα των επενδύσεων και του τουρισμού, υπενθυμίζοντας ότι η Λετονία πέρασε, επίσης, μέσα από μία «σκληρή εμπειρία» για να φτάσει στο κατώφλι του ευρώ.

Αναφερόμενος στην ελληνική Προεδρία, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι στις προτεραιότητές της συγκαταλέγεται η υποστήριξη της Ανατολικής και Νότιας εταιρικής σχέσης, ενώ ευχαρίστησε τη Λετονία για την «πολύ σημαντική» συνεισφορά της στη Frontex για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Ο κ. Ρίνκεβιτς παρέπεμψε στην προ δεκαετίας επίσκεψή του στην Αθήνα, όταν η χώρα του εντασσόταν στην ΕΕ (επί ελληνικής Προεδρίας και πάλι) για να ευχαριστήσει την Ελλάδα αναφορικά με την υποστήριξη που προσέφερε στη Λετονία, τόσο για την ένταξή της στην Ευρωζώνη, όσο και για την επικείμενη ένταξή της στον ΟΟΣΑ.

Ο Λετονός αξιωματούχος αναφερόμενος και στη συνάντηση που είχε προηγουμένως με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, σημείωσε ότι το θέμα της ελληνικής κρίσης βρέθηκε στις συζητήσεις του με τους Έλληνες συνομιλητές του, καθώς υπάρχουν κοινές εμπειρίες και υπογράμμισε το «πολύ καλό επίπεδο της συνεργασίας» των δύο χωρών. Μιλώντας για την ελληνική Προεδρία έδωσε έμφαση στην ανάγκη ανάπτυξης της Ανατολικής και Νότιας εταιρικής σχέσης και στην προάσπιση της συνοχής.

Να υπενθυμίσουμε ότι  ην ίδια ώρα που η Ελλάδα θα αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ, η Λετονία θα γίνεται το 18ο μέλος της Ευρωζώνης, ενώ του χρόνου τέτοια εποχή η Προεδρία της ΕΕ θα περνά στην κυβέρνηση της Λετονίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα