Συνάντηση Δούρου με το Προεδρείο του ΑΣΔΑ για το πάρκο Τρίτση

Συνάντηση με το Προεδρείο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, είχε την Τρίτη, 11 Νοεμβρίου η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, στα γραφεία του Συνδέσμου. Στη συνάντηση μετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα, Σπύρος Τζόκας, ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ, Ανδρέας Μποζίκας, οι Δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, Αγίων Αναργύρων- Καματερού, Νίκος Σαράντης, Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Πετρούπολης, Φυλής και Χαϊδαρίου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν το θέμα της σωτηρίας του Πάρκου Τρίτση. Όλοι οι μετέχοντες συμφώνησαν ότι σήμερα το Πάρκο είναι εξαιρετικά παραμελημένο και υπάρχει ανάγκη αγώνα για τη σωτηρία του. Έμφαση δόθηκε στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του πάρκου, στην ανάγκη συμμετοχής του πρώτου και του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης στο φορέα διαχείρισης, καθώς και στον αποκλεισμό των ανταποδοτικών χρήσεων.

Παράλληλα τονίστηκε ο οικολογικός, περιβαλλοντικός και πολιτιστικός του χαρακτήρας.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ αναφέρθηκε στην σημασία που έχει η σωστή λειτουργία του Πάρκου για το σύνολο της Αττικής, μιας και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα της Ευρώπης, αλλά και την ιδιαίτερη σπουδαιότητά του για την αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας.

Επεσήμανε την ανάγκη στενής συνεργασίας ανάμεσα στην α’ βάθμια και β’ βάθμια τοπική αυτοδιοίκηση για τη λειτουργία του Πάρκου, αλλά και την υποχρέωση της Πολιτείας να το χρηματοδοτήσει. Πρότεινε την άμεση λειτουργία Κοινής Ομάδας Εργασίας Περιφέρειας, ΑΣΔΑ και Δήμων για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των πρώτων ενεργειών.

Ενημέρωσε για τις προσπάθειες του ΑΣΔΑ για τη φύλαξη του Πάρκου, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, την άμεση χρηματοδότησή του από το Πράσινο Ταμείο και την εκπόνηση επικαιροποιημένου Master Plan και μελέτης Βιωσιμότητας με το Υπουργείο Π.Ε.Κ.Α.

Από την πλευρά της η Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια διεκδικεί νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του πάρκου και έως ότου αυτό επιτευχθεί, θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για τη σωτηρία του, τονίζοντας ότι αν αφεθεί να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση, τότε «θα είμαστε όλοι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι».

Η ίδια τόνισε την ανάγκη να «διεκδικήσουμε συντεταγμένα προσλήψεις προσωπικού» για τη συντήρηση και τη φύλαξή του ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης συγκεκριμένης οικονομικοτεχνικής μελέτης για τη βιωσιμότητα του πάρκου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα