Νεύμα Μακρόν για γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής η συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν και του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι,  η οποία διήρκεσε μία ώρα και ένα τέταρτο, δηλαδή μισή ώρα επιπλέον από τον προβλεπόμενο χρόνο στο πρωτόκολλο.

Η υποδοχή του κ. Τσίπρα από τον Εμανουέλ Μακρόν ήταν ιδιαίτερα θερμή. Κατά την άφιξη, περίμενε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου των Ηλυσίων και κατέβηκε να τον υποδεχθεί κατά την έξοδό του από το αυτοκίνητο.

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, η πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο συντονισμός για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την Ευρωζώνη, το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και η επιτάχυνση των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα, συζητήθηκαν κατά την πρωινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο Γάλλος πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησαν επίσης να προγραμματιστεί η επόμενη συνάντηση των χωρών του Νότου τον Γενάρη του 2018.

Κατά την αποχώρηση του κ. Τσίπρα, οι δύο ηγέτες συνέχισαν να συζητούν στο κεφαλόσκαλο. Μετά την συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα