Συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ

Τη δέσμευση ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα προωθηθεί σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή επανέλαβε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου, κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γραμματέα του κόμματος κ. Νίκο Ανδρουλάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της βίας και του νεοναζισμού, ενώ επισημάνθηκε και η ανάγκη ταχείας διεκπεραίωσης των δικαστικών διαδικασιών για τη διαλεύκανση των υποθέσεων που σχετίζονται με ρατσιστικά εγκλήματα.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Αθανασίου δήλωσε:
«Είχαμε σήμερα μια σημαντική συζήτηση στο Υπουργείο με το Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και μιας ομάδας βουλευτών του Τομέα Δικαιοσύνης για την τρέχουσα επικαιρότητα και ειδικά για το ζήτημα που έχει ανακύψει από τη δραστηριότητα των νεοναζιστών και βεβαίως συζητήσαμε για το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που είναι κοινή η θέση και των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης γρήγορα να προωθηθεί στη Βουλή προς ψήφιση. Ήδη γίνονται οι απαραίτητες διεργασίες στο νομοσχέδιο αυτό και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να το καταθέσουμε στη Βουλή.

Όσον αφορά τα ζητήματα της ταχείας διεκπεραίωσης της υπόθεσης η οποία έχει ανακύψει με τη δράση των νεοναζιστών είναι κοινή πεποίθηση ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ούτως ώστε να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα διότι μια τόσο σοβαρή υπόθεση δεν πρέπει να διαιωνίζεται. Πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη κινείται με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα».

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης εκ μέρους του Υπουργείου οι Γενικοί Γραμματείς κ.κ Μαρίνος Σκανδάμης και Νικόλας Κανελλόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα