Συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη – Τι θα συζητήσουν

Tετ α τετ αναμένεται να έχουν την προσεχή Πέμπτη στη Νέα Υόρκη Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση τους, θα γίνει στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και ύστερα από εισήγηση του επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ΜακΜάστερ.

Οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας  έχουν εκτροχιαστεί, σε σημείο όπου παρατηρείται σύσφιγξη των σχέσεων της Τουρκίας με την Ρωσία και χαλάρωση με τις ΗΠΑ.

Η Ουάσιγκτον απαιτεί την ακύρωση της συμφωνίας με τη Ρωσία και για την προμήθεια του πυραυλικού συστήματος S-400 και η ‘Άγκυρα τον τερματισμό της στρατιωτικής ενίσχυσης των Κούρδων της Συρίας (YPG), οι οποίοι πολεμούν τους τζιχανιστές του Ισλαμικού Κράτους. Και οι δύο χώρες δεν υποχωρούν από τις θέσεις τους.

Η συμπεριφορά του κ. Ερντογάν είναι συγκρουσιακή σε σημείο που έγιναν σκέψεις να αναβαλλόταν η συνάντηση εάν η Τουρκία δεν ακύρωνε τη συμφωνία με τη Ρωσία για τους S-400. Όμως επικράτησαν δεύτερες σκέψεις και προτιμήθηκε να ζητηθεί επίσημα, από τον ίδιο τον κ. Τραμπ, η ακύρωση αυτής της αγοραπωλησίας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα