Συνάντηση τρόικας – Στουρνάρα για τις ιδιωτικοποιήσεις

Η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Παρασκευή  ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με τους επικεφαλής της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι η συζήτηση αφορούσε σε «θεσμικά θέματα και το πώς το κράτος θα διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις». Σημείωσε, επίσης, ότι παραμένει ο – αναθεωρημένος επί τα χείρω – στόχος για έσοδα 1,3 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις φέτος.

Οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας θα συνεχιστούν, κατά πάσα πιθανότητα, και το Σαββατοκύριακο, καθώς παραμένουν ανοικτά πολλά κρίσιμα ζητήματα, όπως η αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, ο ΦΠΑ στην εστίαση, οι πλειστηριασμοί ακινήτων, κ.ά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η τρόικα θα αναχωρήσει από την Αθήνα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Χθες, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, αφού, όπως είπε, η κυβέρνηση «καταγράψει περαιτέρω πρόοδο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα