Συνάντηση Φλαμπουράρη με τους εργαζόμενους των Λιπασμάτων Καβάλας

Συνάντηση του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη με το Σωματείο Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών Βιομηχανίας Λιπασμάτων Ν. Καρβάλης Καβάλας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη (2/11), παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη και των βουλευτών Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Γιώργου Παπαφιλίππου και Κώστα Μορφίδη.

Στη συνάντηση αναζητήθηκαν λύσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία της Καβάλας, από τις ενέργειες της ιδιοκτησίας της βιομηχανίας, κυρίως εις βάρος των απολυμένων εργαζομένων.

Επίσης καθορίστηκαν οι κινήσεις που θα γίνουν με στόχο την επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας και της εύρυθμης λειτουργίας του εργοστασίου.

Ο κ. Φλαμπουράρης επισήμανε ότι θέση της κυβέρνησης είναι η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου με όρους πραγματικής ανάπτυξης και απόλυτο σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς είναι η μοναδική βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, που δραστηριοποιείται στον ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα σε μια αποκεντρωμένη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας, όπου η επιβίωση και υγιής λειτουργία της βιομηχανίας καθίσταται επιτακτική για μεγάλο μέρος του πληθυσμού της.

Προς διασφάλιση των ανωτέρω, ο κ. Φλαμπουράρης διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι θα αναπτύξει πρωτοβουλία προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα