Συνέδριο κατά της απάτης στην Αθήνα

Το Ελληνικό Ινστιτούτο κατά της Απάτης διοργανώνει το “2017 Hellenic ACFE Anti Fraud Symposium”, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής.

Στο συνέδριο θα συζητηθούν επίκαιρα θέματα πρόληψης, διαχείρισης και καταπολέμησης της απάτης, υπό το πρίσμα διαφόρων επιχειρηματικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, σκιαγραφώντας τις τάσεις και του αύριο. Συγκεκριμένα, θα αναλυθούν θέματα που αφορούν σε κρούσματα απάτης στην ιδιωτική ασφάλιση, στις τηλεπικοινωνίες, στον χώρο της υγείας αλλά και στο πεδίο του αθλητισμού, με στόχο την ανάδειξη καλών anti-fraud management & prevention πρακτικών με cross-industry εφαρμογή.

Ο αντίκτυπος των νέων κανονιστικών ρυθμίσεων για την προστασία των δεδομένων και το οικονομικό έγκλημα έχει επίσης εξέχουσα θέση στην ατζέντα του συνεδρίου, όπως αυτός του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων. Ο Tim Harvey, Director of U.K. Operations του Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) θα πραγματοποιήσει keynote παρουσίαση σχετικά με τις αναδυόμενες τεχνολογικές τάσεις που επηρεάζουν την εκδήλωση των κρουσμάτων απάτης, δίνοντας έμφαση στα crypto-currencies και τα mobile transfers.

Ο  keynote speaker Tim Harvey είναι ένας από τους πλέον καταξιωμένους fraud consultants διεθνώς, διαθέτοντας εκτεταμένη εμπειρία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Εντάχθηκε στο δυναμικό του Metropolitan Police του Λονδίνου το 1979 ως επιθεωρητής • διατέλεσε το ένα τρίτο του ενεργού χρόνου του στο Fraud Squad της Scotland Yard ενώ, ως Επικεφαλής Επιθεωρητής του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος διοικούσε περισσότερους από 120 ερευνητές.

Από το 2004 συνέχισε την καριέρα του στην αστυνομία της πόλης του Λονδίνου (City of London Police), όταν το σώμα απέκτησε αρμοδιότητες επί της καταπολέμησης της απάτης. Μετά τη συνταξιοδότησή του από το Σώμα, απέκτησε τη θέση του Director of UK Operations για το Association of Certified Fraud Examiners, καθώς και το αξίωμα του Ειρηνοδίκη στο Northamptonshire Magistrates Court.

Στην keynote παρουσίασή του στο 2017 Hellenic ACFE Anti-Fraud Conference, ο Tim Harvey θα μιλήσει για τις τεχνολογικές εξελίξεις που επηρεάζουν το πλαίσιο πρόληψης, διαχείρισης και καταπολέμησης της απάτης, με έμφαση στα crypto-currencies και τα mobile transfers.

Web site Συνεδρίου: www.antifraudsymposium.gr
Το whio is who των διοργανωτών 

# Ελληνικό Ινστιτούτο κατά της Απάτης (Hellenic ACFE): Είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο και δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 2008 ως επίσημο παράρτημα του διεθνούς επαγγελματικού οργανισμού των πιστοποιημένων ελεγκτών κατά της απάτης, γνωστού ως Association of Certified Fraud Examiners (ACFE).

Τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού βρίσκονται στο ΄Ωστιν του Τέξας στις ΗΠΑ και έχει παρουσία σε 60 χώρες με 80.000 μέλη συνολικά. Αποστολή του είναι να περιορίσει τις επιπτώσεις που προκαλούν η απάτη και η διαφθορά διεθνώς και να συνδράμει τα μέλη του στην ανίχνευση, διερεύνηση και αποτροπή σχετικών περιστατικών. Στο πλαίσιο αυτό, το ACFE απονέμει επαγγελματικές πιστοποιήσεις (CFEs) μετά από συμμετοχή σε ειδικές εξετάσεις, θέτει υψηλές προδιαγραφές (Standards) για την αναγνώριση των πιστοποιημένων ελεγκτών, παρέχει υπηρεσίες σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και κυβερνήσεις και παρακινεί – προωθεί τη γενική (δημόσια) εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα, αντικειμενικότητα και τον επαγγελματισμό των Πιστοποιημένων Ερευνητών Απατών. Δεν είναι τυχαίο πως ο τίτλος του CFE έχει καταχωρηθεί ως ένα από τα πιο εμπορεύσιμα διαπιστευτήρια σήμερα και αναγνωρίζεται σαν κρίσιμη δεξιότητα ακόμη και από το FBI.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο κατά της Απάτης με την παροχή άρτιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τη διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων, σε συνεργασία με καταξιωμένους επαγγελματίες του είδους, Έλληνες και ξένους, καθώς και με πανεπιστημιακούς και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς, έχει καταστεί ένα ισχυρό, αξιόπιστο και αποτελεσματικό όργανο στη μάχη κατά της απάτης και της διαφθοράς. Ως εκ τούτου, με την παραγωγή άριστα καταρτισμένων στελεχών στον τομέα της ανίχνευσης, διερεύνησης και καταπολέμησης της απάτης αλλά και με τη συνεργασία του με όλους τους αρμόδιους φορείς, έχει γίνει πόλος έλξης εδραιώνοντας την παρουσία του στη χώρα μας.
Ιστοσελίδα: www.acfe.gr

# Boussias Communications: Είναι ο ηγετικός οργανισμός κλαδικής επικοινωνίας που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Επιχειρηματίες και στελέχη σε δεκάδες κλάδους και αγορές, στηρίζονται σε πρωτοποριακά περιοδικά, newsletters και επίκαιρες ειδικές εκδόσεις για τη σε βάθος επαγγελματική ενημέρωση, ειδησεογραφία, ανάλυση αγορών και σχηματισμό απόψεων.

Από το 2001 η Βοussias Communications δημιουργεί και διοργανώνει επαγγελματικά συνέδρια με την συμμετοχή κορυφαίων διεθνών ομιλητών, ακαδημαϊκών και υψηλόβαθμων στελεχών από τις μεγαλύτερες εταιρείες, προσφέροντας γνώση υψηλής αξίας και δυνατότητες ουσιαστικής δικτύωσης. Από το 2010 η εταιρεία στηρίζοντας έμπρακτα την επιχειρηματική αριστεία, θεσπίζει βραβεία ανά επιχειρηματικό κλάδο με την συμμετοχή κλαδικών φορέων, πανεπιστημιακών και διεθνώς αναγνωρισμένων επαγγελματιών, με σκοπό να αναδεικνύουν και να επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές στην χώρα μας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα