Συνέλαβαν συμβολαιογράφους διότι δεν δέχθηκαν τα «εξώδικα Σώρρα»

ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ…

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Εφετών Θράκης προκάλεσε η κράτηση δύο συμβολαιογράφων στην Ελευθερούπολη Καβάλας και στο Διδυμότειχο η οποία έγινε με την κατηγορία ότι οι δύο νομικοί δεν έκαναν δεκτά τα εξώδικα δύο οφειλετών με τα οποία οι τελευταίοι απαιτούσαν να διαγραφούν τα χρέη τους στις τράπεζες, επειδή αυτά είχαν εξοφληθεί –όπως υποστήριξαν– από τα… 600 δισεκατομμύρια που «διέθεσε» στο κράτος ο Αρτέμης Σώρρας.

Το περιστατικό έφερε στο φως το ενημερωτικό πόρταλ gnomionline.gr (σ.σ. η ηλεκτρονική έκδοση της καθημερινής εφημερίδας της Θράκης «Η ΓΝΩΜΗ» επικαλούμενο αναφορά του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης προς τον Εισαγγελέα Εφετών Θράκης. Στην εν λόγω αναφορά αναφέρονται τα εξής:

«Πρόσφατα αναφέρθηκαν στο Σύλλογό μας οι εξής δύο περιπτώσεις παρακώλυσης διενέργειας πλειστηριασμών σε Ειρηνοδικειακές Περιφέρειες αρμοδιότητάς μας.

Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθήθηκε η ίδια μέθοδος από τους οφειλέτες: Αρχικά αποστέλλουν εξώδικο στον επί τον πλειστηριασμού υπάλληλο-συμβολαιογράφο, με το οποίο του ζητούν να μην προβεί στην διενέργεια τον πλειστηριασμού, δηλώνοντάς του ότι η οφειλή τους έχει εξοφληθεί από διάφορα περιουσιακά στοιχεία, ανερχόμενα σε 600 δισ. USD και σε 2.300.000.000.000 ευρώ πού διέθεσε ο κ. Αρτέμης Σώρρας “για έργα κοινής ωφέλειας και υποδομών σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, καθώς και για την ανακούφιση από τα κόκκινα δάνεια και τις οφειλές προς το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις Τράπεζες, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα