“Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και μετά την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο”

Οι μεταρρυθμίσεις στην Κύπρο πρέπει να συνεχιστούν και μετά την έξοδο από το μνημόνιο τον ερχόμενο Μάρτιο δηλώνει ο Χάρης Γεωργιάδης που εξέφρασε την ανάγκη να μην υπάρξει εφησυχασμός της κυπριακής οικονομίας.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο υπουργός Οικονομικών της Μεγαλονήσου είπε ότι η επιτυχία αυτή, δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί με λανθασμένο τρόπο ότι δεν θα υπάρχουν πλέον δυσκολίες και προκλήσεις. Θα πρέπει, τόνισε, να συνεχιστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και μετά την έξοδο από το μνημόνιο, γιατί ακόμη υπάρχουν τα βαρίδια και οι στρεβλώσεις από το παρελθόν, που πρέπει να αρθούν, χωρίς να αναμένονται οι υποδείξεις τρίτων.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε ειδικά στην ανάγκη, να εγκριθούν από τη βουλή, το συντομότερο, τα νομοσχέδια που αφορούν τη μεταρρύθμιση στη δημόσια υπηρεσία.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η σχετική καθυστέρηση που παρατηρείται στην έγκριση τους, δεν αφορά σε κωλυσιεργία της βουλής, αλλά φόρτο εργασίας.

Εάν δεν εγκριθούν, πριν από την έναρξη της προετοιμασίας για τον προϋπολογισμό του 2017, τότε, είπε χαρακτηριστικά, θα υπάρξει πρόβλημα στην πορεία των οικονομικών της χώρας.

Η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, υπέδειξε, διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει ξανά εκτροχιασμός του κρατικού μισθολογίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα