Συνήγορο του Καμμένου αποκάλεσε τον Κοντονή στη Βουλή ο Γεωργιάδης

Σφοδρή επίθεση τόσο κατά του Πάνου Καμμένου, όσο και κατά του Σταύρου Κοντονή έκανε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας στην ολομέλεια εξέφρασε την απορία για το εάν είναι λογικό ένας υπουργός, μέλος της εκτελεστικής εξουσίας, να παίρνει τηλέφωνο μια εισαγγελέα, μέλος της δικαστικής εξουσίας, να παίρνει τηλέφωνο, να την καθοδηγεί τι ώρα θα πάει και σε ποια φυλακή κι αν είναι φυσιολογικό ο ισοβίτης να παίρνει τηλέφωνο τον υπουργό για να συνεννοούνται ποια θα είναι η κατάθεσή του.

Ταυτόχρονα απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε για ποιον λόγο ο κ. Κοντονής μετατρέπεται σε συνήγορο υπεράσπισης του υπουργού Εθν. Άμυνας. Στο σημείο αυτό, ο κ. Γεωργιάδης εξήρε τη «διαφορετική συμπεριφορά» του κ. Κουρουμπλή που «πήρε απόσταση από αυτή την ιστορία» και εξέφρασε την ελπίδα να προχωρήσει στην έρευνα για τον λιμενικό υπάλληλο, ο οποίος -όπως ο ίδιος είπε- ήταν εκτός υπηρεσίας και ακούγεται να λέει: «Δεν με ενδιαφέρει η ουσία, με ενδιαφέρει να μη γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης».

«Εσείς, κ. Κοντονή, ενδιαφέρεστε τι γίνεται στη Δικαιοσύνη; Ο κ. Πολάκης έγραψε ότι υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα. Ερευνήσατε αν υπάρχει; Κι αν υπάρχει τι κάνετε; Αν δεν υπάρχει, τι κάνατε για να προστατεύσετε τη Δικαιοσύνη από τις ύβρεις του υπουργού; Και αν δεν κάνατε τίποτα από τα δύο τι είδους υπουργός είστε;», έθεσε επίσης το ερώτημα ο βουλευτής της Ν.Δ. Ακόμη τον κάλεσε να απαντήσει αν έχει ελέγξει αν η εισαγγελέας ήταν σε επαφή με τον κ. Καμμένο, πώς θα ελεγχθεί η πράξη της πειθαρχικά και τι ρόλο είχε ο λιμενικός υπάλληλος εκεί. Κατέληξε δε λέγοντας: «Για να δούμε ποιος είναι ο Κοντονής, ή είναι η καρέκλα πάνω από όλα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα