Συναγερμός στο Αμβούργο από επίθεση με μαχαίρι

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον τέσσερις  τραυματίστηκαν το Αμβούργο, μετά από επίθεση οπλισμένου με μαχαίρι άνδρα σε πελάτες σουπερ μάρκετ.

«Δεν διαθέτουμε προς το παρόν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τα κίνητρα του δράστη», επισήμανε αξιωματικός της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι αυτός «εισήλθε σε ένα σούπερ μάρκετ και άρχισε ξαφνικά να επιτίθεται στους πελάτες».

Η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσίευσε στον ιστότοπό της φωτογραφία του δράστη, ο οποίος γεμάτος αίματα κάθεται στο πίσω κάθισμα περιπολικού, με το κεφάλι καλυμμένο με μια λευκή πλαστική κουκούλα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο άνδρας φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ», λίγο πριν από την επίθεση. Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται ωστόσο από τις αρχές.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος επιχείρησε να διαφύγει μετά την επίθεση, αλλά καταδιώχθηκε από αυτόπτες μάρτυρες, που είχαν στο μεταξύ ειδοποιήσει την αστυνομία.

«Πρόκειται για μια επίθεση “μοναχικού λύκου”. Οι πρώτες πληροφορίες, που ανέφεραν τη ληστεία ως πιθανό κίνητρο, δεν επιβεβαιώνονται» σημείωσε η αστυνομία του Αμβούργου σε  ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Twitter.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα