Συναρπαστικό τριήμερο δράσεων από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών OTE

Διπλή γιορτή για το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, το οποίο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (17 Μαΐου) και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου), οργάνωσε ένα συναρπαστικό τριήμερο δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του.

Περισσότεροι από 400 επισκέπτες επισκέφθηκαν, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, το Μουσείο και συμμετείχαν σε 4 διαφορετικές θεματικές ενότητες διαδραστικών ενεργειών και ειδικών ξεναγήσεων. Οι μικροί φίλοι του Μουσείου είχαν την ευκαιρία να «ζήσουν» την ιστορία των τηλεπικοινωνιών και της ανθρώπινης επικοινωνίας, γενικότερα, ενώ οι γονείς συμμετείχαν σε ενδιαφέροντα σεμινάρια, για την ανάπτυξη αποδοτικής επικοινωνίας με τα παιδιά τους. Παράλληλα, για πρώτη φορά, το Μουσείο φιλοξένησε μια πρωτότυπη εκπαιδευτική και εικαστική εμπειρία, με τη συμμετοχή παιδιών 7-11 ετών και των γονιών τους.

Οι δράσεις του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές κάθε ηλικίας, εκπαιδευτικούς, καθώς και σε μεμονωμένους επισκέπτες, με στόχο τη γνωριμία τους με την τεχνολογία των επικοινωνιών, μέσα από την επεξεργασία πολλαπλών ερμηνευτικών-εκπαιδευτικών  προτάσεων.

Σημειώνεται ότι το Μουσείο λειτουργεί από το 1990 σε κτίριο του ΟΤΕ στη Νέα Κηφισιά και εκθέτει σημαντικές συλλογές, συνδεδεμένες με την ιστορία των ελληνικών τηλεπικοινωνιών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μουσείο και τα εκπαιδευτικά του προγράμματα: Το Μουσείο – ote.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα