Συνεδριάζουν σήμερα οι φαρμακοποιοί

Συνεδριάζουν σήμερα οι φαρμακοποιοί προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους μετά από την συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) δήλωσε την περασμένη Δευτέρα ότι «ο αγώνας συνεχίζεται με την ίδια ένταση» και κάλεσε όλους τους φαρμακοποιούς να είναι έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή  για άμεση κινητοποίηση.

Μιλώντας την Πέμπτη στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη συμφωνία με την τρόικα για τα ζητήματα του υπουργείου. Σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων επισήμανε ότι «το υπουργείο δεν δέχθηκε να συμμετέχουν μη φαρμακοποιοί στη μετοχική σύνθεση των φαρμακείων».

Είπε ακόμη «η τρόικα αποδέχθηκε την πρότασή μας» για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ), η οποία ήταν η απελευθέρωση της τιμής, αλλά η πώλησή τους μόνο στα φαρμακεία, ενώ σε τρεις μήνες θα αξιολογηθεί η απόδοση του μέτρου.

«Θα δώσουμε τους επόμενους τρεις μήνες την ευκαιρία να αποδείξουν οι φαρμακοποιοί ότι ισχύουν αυτά που λένε. Να εφαρμοστεί εντός του κλάδου των φαρμακείων ο ανταγωνισμός. Σε τρεις μήνες θα παρουσιάσουμε την έκθεση αξιολόγησης του μέτρου», σημείωσε ο υπουργός αναφέροντας και τον ισχυρισμό της τρόικας ότι οι φαρμακοποιοί θα κάνουν καρτέλ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα