«Το “Fame Story” με έκανε γνωστή με λάθος τρόπο»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΡΩ ΛΥΤΡΑ ΣΤΗΝ "Α"

Της Σπυριδούλας Κάμπου

Ένιωσε να έχει φτάσει το τέλος της σε επαγγελματικό επίπεδο στην Ελλάδα. Βίωνε την απόλυτη συναισθηματική μοναξιά. Φόβοι για το αύριο, και πως θα γεράσει χωρίς σύνταξη και χωρίς να έχει κάνει παιδιά, άρχισαν να την κυριεύουν.

«Τι δεν καταλαβαίνεις;» φέρεται να φώναξε στον εαυτό της η Μάρω Λύτρα, και χωρίς δεύτερη σκέψη τα μάζεψε και έφυγε, αναζητώντας στον Καναδά ένα πιο ασφαλές μέλλον. Είχε πάρει όρκο να εγκαταλείψει το τραγούδι. Σπούδασε νοσοκόμα και εργάστηκε πάνω σε αυτό, για να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Κατάφερε να μαζέψει τα κομμάτια της, να κλείσει κάποιες εσωτερικές πληγές της, να εξαργυρώσει το ψυχικό κόστος που ήταν το τίμημα της συμμετοχής της στο «Fame Story», να ερωτευτεί τον Τεό Πάππας, και να κάνει τη νέα αρχή που επιθυμούσε.

Πιο συνειδητοποιημένη και ώριμη από ποτέ, επιστρέφει μουσικά με ένα νέο τραγούδι, το «Τι δεν καταλαβαίνεις», και εξομολογείται στην «Α» μεγάλες αλήθειες που δεν γνωρίζαμε για εκείνη…

Γιατί άργησες τόσα χρόνια να βγάλεις νέο τραγούδι;

«Ειλικρινά δεν υπήρχε στα πλάνα μου να κυκλοφορήσω ξανά τραγούδι. Αφενός γιατί ζω πλέον πολύ μακριά από την Ελλάδα και, δεύτερον, φεύγοντας από την Ελλάδα και επιστρέφοντας στον Καναδά, είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι σταματάω το τραγούδι. Τελικά, δεν το σταμάτησα ποτέ. Όταν σπούδαζα και δούλευα ως νοσοκόμα, συνέχιζα να εμφανίζομαι σε κάποια μικρά μαγαζιά, αλλά χωρίς να κυκλοφορήσω κάποιο τραγούδι. Όταν όμως με πλησίασαν από τη “Smile Records” με αυτό το κομμάτι, πραγματικά το ερωτεύτηκα. Έτσι έχει η ιστορία του δισκογραφικού comeback μου».

Πότε αγανάκτησες και είπες «Τι δεν καταλαβαίνεις;»

«Μου αρέσει πολύ η ερώτησή σου… Την τελευταία φορά το είπα σε μένα! Δυστυχώς είμαι πολύ ξεροκέφαλη και επιμένω πολύ όταν σκεφτώ κάτι. Και πρέπει να μου θυμίζω πού και πού το πότε πρέπει να βάζω stop. Τo τραγούδι όμως αναφέρεται σε μια σχέση τελειωμένη και στην αγανάκτηση που μπορεί να έχει κάποια γυναίκα. Όταν μετά από όλα αυτά γυρνάει κάποιος, χωρίς όμως να έχει αναγνωρίσει τις ευθύνες και τα λάθη του, τότε αυτό μπορεί να σε φέρει σε τρέλα».

Τι ζωή αναζητούσες φεύγοντας μόνιμα για Καναδά;

«Ξεκίνησα κάτι καινούργιο εδώ, γιατί είχα μεγάλη ανάγκη από ένα διάλειμμα και κάτι νέο στη ζωή μου. Ήμουν μόνη σε προσωπικό επίπεδο αλλά και επαγγελματικά προς το τέλος στην Ελλάδα. Χωρίς να υπάρχει υποστήριξη, δεν μπορείς να πας μακριά καλλιτεχνικά. Είχα αρχίσει να καταλαβαίνω ότι ήρθε η ώρα να φύγω και να γυρίσω πίσω. Επιστρέφοντας στον Καναδά, έφτασα κάποια στιγμή να κάνω τρεις δουλειές. Δούλευα ως νοσοκόμα, εργαζόμουν σε φαρμακείο, τραγουδούσα στην ελληνική ταβέρνα “Μύθος”. Είχα γεμίσει τις ώρες μου αλλά και τις τσέπες μου (γέλια), αλλά ήταν πολύ κουραστικό όλο αυτό για εμένα με τόσες δουλειές».

Ήταν μεγάλο το τίμημα του «Fame Story»;

«Το “Fame Story” είναι κάτι που με έκανε γνωστή αλλά με λάθος τρόπο. Να πω ευχαριστώ για αυτό, αλλά δεν θα είναι μέσα από την καρδιά μου στην πραγματικότητα».

Νιώθεις ότι έπεσες θύμα εκμετάλλευσης;

«Καλά, η εκμετάλλευση σε εμένα πήγε σύννεφο. Από πού να αρχίσω και πού να σταματήσω. Κοίτα, όλοι μας σε αυτή την κοινωνία, και δεν θα εξαιρέσω τον εαυτό μου, εκμεταλλευόμαστε καταστάσεις, ανθρώπους κτλ.».

Σε πλήγωσαν με τον τρόπο τους κάποιοι;

«Αν με πλήγωσαν, ε; (σιωπή για μερικά δευτερόλεπτα). Περασμένα ξεχασμένα όλα. Δεν θέλω να τα θυμάμαι και να τα συζητάω. Η αλήθεια είναι όμως ότι οι εξωτερικές πληγές μπορεί να γιατρεύονται, όχι όμως και οι εσωτερικές».

Υπάρχει κάτι που φοβάσαι;

«Είμαι άνθρωπος που δεν φοβήθηκα ποτέ. Τώρα μεγαλώνοντας φοβάμαι. Θα γελάσεις με αυτό που θα σου πω, αλλά όταν έφυγα από την Ελλάδα με έπιασαν φοβίες του τύπου: “Μάρω, δεν έχεις παιδιά, όταν γεράσεις και δεν θα έχεις σύνταξη τι θα κάνεις;”. Για αυτό και με το που ήρθα στον Καναδά σπούδασα νοσοκόμα γιατί έχουμε πολύ καλές συντάξεις. Αυτό είναι το μόνο που φοβήθηκα, ότι θα είμαι bag lady (σ.σ. άστεγη, άτεκνη, χωρίς χρήματα), αλλά ευτυχώς στάθηκα τυχερή στα οικονομικά μου και δεν θα είμαι (γέλια). Αν και πιστεύω ότι μέχρι να βγω στη σύνταξη θα τις έχουν κόψει τότε».

Πότε νιώθεις ευλογημένη;

«Νιώθω ευλογημένη όταν τραγουδάω. Γιατρεύεται η ψυχή μου. Και όταν ερμηνεύω κομμάτια της ψυχής μου, σαν το “Τι δεν καταλαβαίνεις”, μέσα μου γιατρεύονται πολλές πληγές και μέσα από αυτό γιατρεύονται και άλλες ψυχές».

Ευχαριστείς τον Θεό, γιατί….

«Ευχαριστώ τον Θεό κάθε μέρα για πολλά που μου έχει δωρίσει. Πάνω από όλα τη δύναμή μου. Μου έδωσε τη δύναμη να κρατήσω την πίστη σε Αυτόν και τη δύναμη να τον Εμπιστευτώ».

Υπάρχει μεγάλη θυσία που έχεις κάνει για έναν έρωτα;

«Έχω κάνει τη βλακεία να θυσιάσω εμένα και άλλα πολλά για έναν έρωτα. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από να θυσιάζεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Μετά το πάθημά μου η συμβουλή μου είναι ότι, όταν μία σχέση θέλει τόση θυσία, φύγε».

Έφτασες στο σημείο να τα βγάζεις δύσκολα πέρα οικονομικά;

«Η οικονομική κρίση έχει αρχίσει και “χτυπάει” και εδώ σιγά-σιγά και για αυτό και απέλυσαν 40 νοσοκόμες, μαζί και εμένα, στο νοσοκομείο που δούλευα. Αλλά ευτυχώς εδώ έχει καλή αποζημίωση και είμαι άνετη οικονομικά».

Ποιο είναι το μήνυμά σου στις γυναίκες που δυσκολεύονται να γίνουν μητέρες, όπως και εσύ;

«Να μην εγκαταλείπουν τις προσπάθειές τους αν αυτό θέλουν πραγματικά».

Υιοθεσία: Σου έχει περάσει από το μυαλό;

«Ναι, μου πέρασε από το μυαλό να υιοθετήσω και κάθε μέρα μού περνάει, αλλά δεν έχω κάνει κάτι για αυτό, γιατί δεν είμαι μόνη και ο σύντροφός μου δεν θέλει άλλα παιδιά».

Την ηλικία σου τη λες;

«Πάντα έλεγα την ηλικία μου και πάντα με ρωτάνε για αυτή. Διαβάζω άλλες συνεντεύξεις και άλλες τραγουδίστριες δεν τις ρωτάνε. Εμένα στην Ελλάδα ήταν μέρος του ονόματός μου, μία ταμπέλα που μου είχαν κρεμάσει. Μάρω Λύτρα, ετών 45! Αλλά δεν με ένοιαξε ποτέ, ειδικά εδώ στο εξωτερικό όπου η ηλικία δεν είναι ταμπού».

Ακολουθείς τη μόδα των botox;

«Αν μία γυναίκα την κάνει να νιώσει καλύτερα μία πλαστική, γιατί να μην την κάνει; Κάτι ψιλοκάνουμε όλες μας. It’s a plastic world».

Θέλεις να γυρίσεις;

«Μόνιμα όχι. Για διακοπές ή για κάποιες συναυλίες, ναι, θα ήθελα. Για την ώρα δεν έχω κανονίσει κάτι συγκεκριμένο. Προς το παρόν ηχογραφώ τα νέα μου τραγούδια για τη “Smile Records”, που θα κυκλοφορήσουμε σε λίγο καιρό ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ!»

«O “Τσίγκα” ήταν σαν παιδί μου»

Τι είναι αυτό για το οποίο μετανιώνεις;

«Για το μόνο που έχω μετανιώσει είναι που έχασα το μικρό μου, το σκυλάκι μου. Από το παρελθόν πλέον δεν με ενδιαφέρει κάτι τόσο πολύ ώστε να μετανιώνω για αυτό».

Το μεγαλύτερο χαστούκι που «έφαγες»;

«Το μεγαλύτερο χαστούκι ήταν ο θάνατος του “Τσίγκα” μου και σε όποιον αρέσει αυτό που λέω. Πολλοί θα με χλευάσουν ότι νιώθω έτσι για ένα σκυλί, αλλά για εμένα ήταν το παιδί μου».

Τι κάνει τη Μάρω να κλαίει;

«Έχω κλάψει πολύ, Σπυριδούλα, και ακόμα συνεχίζω να κλαίω με το παραμικρό. Είμαι πολύ ευαίσθητη. Και όταν νευριάζω, κλαίω. Και το κακό είναι ότι νευριάζω αρκετά, κάτι που πρέπει να δουλέψω. Από την προηγούμενη απάντησή μου, καταλαβαίνεις όμως για ποιον λόγο κλαίω και πονάω περισσότερο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα