Συνετρίβη αεροσκάφος της EgyptAir με 66 επιβαίνοντες νότια της Καρπάθου

Αεροπλάνο της AigyptAir με 66 επιβαίνοντες (ανάμεσά τους και τρία παιδιά) που πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο ενώ εκτελούσε πτήση από το Κάιρο προς το Παρίσι συνετρίβη νότια της Καρπάθου. Πρόκειται για αεροσκάφος Α320 που εκτελούσε την πτήση MS804 και είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ της γαλλικής πρωτεύουσας στις 23:09.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αεροσκάφος έπεσε ξαφνικά από τα 37.000 πόδια στα 9.000 πόδια και στη συνέχεια εξαφανίστηκε από τα ρα
ντάρ.

Το αεροσκάφος της Egyptair συνετρίβη νότια της Καρπάθου, εντός του αιγυπτιακού εναερίου χώρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πηγή της ελληνικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

«Περί τις 03.29 ώρα Ελλάδος , την ώρα που βρισκόταν στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, το αεροσκάφος εξαφανίσθηκε από τα ελληνικά ραντάρ…συνετρίβη σε απόσταση περίπου 130 μιλίων από το νησί της Καρπάθου», διευκρίνισε η πηγή.

Oι επιβάτες του αεροπλάνου ήταν διαφόρων εθνικοτήτων, περιλαμβανομένων 30 Αιγυπτίων και 15 Γάλλων υπηκόων. Στην πτήση επέβαιναν επίσης τρία παιδιά, τα δύο από αυτά βρέφη.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ahram» της Αιγύπτου, ο πιλότος δεν έκανε κάποια κλήση έκτακτης ανάγκης, πριν την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους έγινε 10 λεπτά πριν την εξαφάνισή του από τα ραντάρ.«Το αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε» δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου στο Παρίσι.

«Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε για την ώρα», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι είχε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σχετικά με το αεροσκάφος της Egyptair που αγνοείται.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε πως κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλεισθεί.

Το αεροσκάφος μετέφερε 59 επιβάτες και δεκαμελές πλήρωμα. Σύμφωνα με ανάρτηση της EgyptAir στο Twitter, το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 37.000 ποδών και εξαφανίστηκε περίπου δέκα μίλια αφότου είχε μπει στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.

 

Αυτό είναι το πλήρωμα του αεροσκάφους

Tις φωτογραφίες των μελών του πληρώματος από το αεροσκάφος φέρνει στη δημοσιότητα η αραβική ιστοσελίδα almogaz.com, συλλέγοντας φωτογραφίες τους από τα social media.

Δείτε τις φωτογραφίες του πιλότου και των αεροσυνοδών:

n

n1

n2

n3

n4

n5

Με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας, η Αίγυπτος είναι δημοφιλής προορισμός για τουρίστες από τη Δύση, σημειώνει το Reuters. Αλλά η τουριστική βιομηχανία της χώρας δέχθηκε μεγάλο πλήγμα μετά την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους πέρσι, τις συνεχιζόμενες αναταραχές και σειρά βομβιστικών επιθέσεων στη χώρα.

Στην επιχείρηση έρευνας-διάσωσης του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών MS804 από το Παρίσι προς το Κάιρο που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ συμμετέχει ο ελληνικός στρατός.

Με ανακοίνωση του το ΓΕΕΘΑ, αναφέρει ότι στην περιοχή επιχειρούν ήδη ένα αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης ένα C-130 βορείως Κρήτης κινείται προς την περιοχή του συμβάντος.

Παράλληλα και η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος. Τέλος, το ΓΕΕΘΑ, αναφέρει ότι έχει μετασταθμεύσει ένα ελικόπτερο Super Puma, ενώ ένα ακόμη S-70 βρίσκεται στην Κάρπαθο και είναι σε ετοιμότητα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα