Συνεχίζει με όπλο την ομαδικότητα

Είναι εκπληκτικό αυτό που συνεχίζει να συμβαίνει με τη φετινή ΑΕΚ και την ομαδικότητα που βγάζει στο παιχνίδι της. Σε ένα ακόμη παιχνίδι η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ κατάφερε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα με τους μισούς και πλέον παίκτες να βάζουν το λιθαράκι τους…

Στο σαββατιάτικο ντέρμπι ο Γιόχανσον πάσαρε στον Αραβίδη που κέρδισε την αποβολή. Ο Μπαρμπόσα πάσαρε στον Ντιντάκ που κέρδισε το πέναλτι. Ο Βάργκας έβαλε το γκολ. Ο Άρθο έκανε παιχνιδάρα, το ίδιο και ο Σιμόες. Σύνολο επτά ποδοσφαιριστές πρωταγωνιστές, είτε με τη συνολική τους απόδοση, είτε με κομβικές και καθοριστικές στιγμές.

Αυτή η ιστορία δεν είναι χθεσινή. Το μυστικό της βελτιωμένης ΑΕΚ από τη μέρα που εγκαταστάθηκε στα Σπάτα ο Πογιέτ αυτό είναι! Η ομαδικότητα. Μία ομαδικότητα τις βάσεις της οποίας έβαλε ο Τραϊανός Δέλλας, που πέρα από λάθη απειρίας, πρέπει να του πιστωθεί ότι άφησε μία καλοδουλεμένη ομάδα στον Ουρουγουανό!

Η ΑΕΚ εξακολουθεί να παίρνει γκολ από την άμυνα. Πρώτος σε ασίστ μπακ στο πρωτάθλημα είναι ο Γκάλο. Ο δε Ντιντάκ, εντελώς αθόρυβα, κατάφερε να δημιουργήσει τα γκολ των δύο νικηφόρων ντέρμπι. Με τον ΠΑΟΚ κέρδισε το φάουλ που εκτέλεσε ο Μάνταλος και έκανε στη συνέχεια την ασίστ στον Βάργκας. Με τον Ολυμπιακό κέρδισε το πέναλτι.

Για τα χαφ της ΑΕΚ τα λόγια είναι περιττά. Μάνταλος, Γιόχανσον και Σιμόες κρύβονται σχεδόν πίσω από όλα τα γκολ που έχει πετύχει η Ένωση είτε με καλή κυκλοφορία της μπάλας, είτε με τα στημένα τα οποία κερδίζουν. Και τέλος, η ισορροπία στο σκοράρισμα μεταξύ των Βάργκας, Μπαρμπόσα, Μπουονανότε και Αραβίδη είναι εντυπωσιακή.

Η ΑΕΚ διαθέτει κάποια όπλα αυτή τη στιγμή. Ένα καλό σύνολο νεαρών παικτών που με την προσθήκη έξι ενδεκαδάτων ποδοσφαιριστών θα φτιάξει μία εξαιρετικά ανταγωνιστική 24άδα. Διαθέτει έναν προπονητή από το πάνω ράφι. Και φυσικά μηδενικό χρέος! Αυτό που της μένει είναι ένα ακόμη όπλο για να γίνει και πάλι μεγάλη ομάδα. Το γήπεδο! Όταν κι αυτό φτιαχτεί, η Ένωση θα μπορεί πλέον να πλησιάσει και ίσως να ξεπεράσει τις τεράστιες ομάδες του παρελθόντος της. Της δεκαετίας του ’60 με τον Νεστορίδη, των τριών πρωταθλημάτων και των εκπληκτικών ευρωπαϊκών επιτυχιών της δεκαετίας του ’70 και φυσικά της περιόδου 1989-2002 που θάμπωσε την Ελλάδα και κατέκτησε δέκα τίτλους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα