Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της νεαρής Φαίης Μπλάχα. Kατηγορούμενος είναι ο 26χρονος σύντροφός της, Βαγγέλης Στεφανάκης. H 23χρονη Φαίη κατέληξε, έπειτα από 13 ημέρες νοσηλείας σε κωματώδη κατάσταση, από τα χτυπήματα του 26χρονου Βαγγέλη Στεφανάκη. Στο εδώλιο κάθεται και η αδελφή της άτυχης κοπέλας, Μαριαλένα, που κατηγορείται για ψευδορκία και υπόθαλψη του δράστη με τον οποίο διατηρούσε κρυφή ερωτική σχέση.

Σήμερα αναμένεται να εξεταστεί από το δικαστήριο ο σύζυγος της κατηγορούμενης, Μαριαλένας Μπλάχα, που σε προηγούμενη κατάθεσή του είχε προσπαθήσει να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά της. Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο βράδυ του άγριου ξυλοδαρμού, δικαιολογώντας τη γυναίκα που παντρεύτηκε για την απόφασή της να καταθέσει ψευδώς είχε πει ότι δεν γνώριζε τον λόγο που η αδερφή της βρέθηκε βαριά τραυματισμένη, είχε ισχυριστεί τα εξής: «Απ’ ό,τι μου είπε η σύζυγός μου, ο Στεφανάκης Ευάγγελος χτύπησε άσχημα την αδερφή της και, απ’ ό,τι μου είπε η σύζυγος μου, το περιστατικό έγινε έξω από το σπίτι της παθούσας. Όταν έγινε το περιστατικό ήμουν στην υπηρεσία μου στη Ραφήνα. Απ’ ό,τι μου είπε η σύζυγός μου, είπε ψέματα στην Αστυνομία διότι φοβόταν τον Στεφανάκη. Ο Στεφανάκης της έλεγε ότι, αν τον μαρτυρήσει, θα κάνει κακό στην ίδια, την αδερφή της και στην οικογένεια της εν γένει».
Στην κατάθεσή του είχε αναφερθεί στο ροζ βίντεο, το οποίο επικαλείται τώρα η Μαριαλένα Μπλάχα για να δικαιολογήσει τη σιωπή της. «Επίσης η σύζυγός μου αποκάλυψε ότι είχε κάνει έρωτα σε ξενοδοχείο με τον Στεφανάκη και αυτός της είπε ότι είχε βιντεοσκοπήσει την συνεύρεση και πως αν αποκάλυπτε στην Αστυνομία ότι αυτός χτύπησε την αδερφή της, θα δημοσίευε το βίντεο στο ίντερνετ και θα το έστελνε σε όλα τα μέλη της οικογένειάς της και σε μένα και στην οικογένειά μου», είπε.

Κόλαφος το παραπεμπτικό βούλευμα
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο 25χρονος Βαγγέλης Στεφανάκης δικάζεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ο κατηγορούμενος είναι προφυλακισμένος από τον περασμένο Μάιο, οπότε και παραδόθηκε στον εισαγγελέα, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος της Φαίης προήλθε από ατύχημα.
Ισχυρίζεται ότι τη χτύπησε μόνο μία φορά με την παλάμη του στο αριστερό μάτι και ότι η άτυχη κοπέλα τραυματίστηκε από την πτώση της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του.
«Ο κατηγορούμενος, αναφέρεται στο βούλευμα, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σκότωσε την Ευθυμία – Αθανασία (Φαίη) Μπλάχα, χτυπώντας τη με γροθιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι και το σώμα, εκμεταλλευόμενος την υπέρτερη σωματική του δύναμη».
Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αιμάτωμα στο αριστερό μάτι με επέκταση στο ζυγωματικό, εκδορές,
κάκωση στο δεξί χέρι και μώλωπες – τραύματα σε όλο της το σώμα περιγράφει ο ιατροδικαστής.
Ο δράστης μετέφερε την κοπέλα με το αυτοκίνητο του σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο, αφού πρώτα έκανε στάση στο σπίτι φίλου του, για να ζητήσει τη βοήθειά του. Λίγο αργότερα επικοινώνησε και με την αδελφή της Φαίης, Μαρία – Έλενα, με την οποία, όπως παραδέχτηκε, διατηρούσε παράλληλη σχέση, για να σχεδιάσουν την κάλυψη του ξυλοδαρμού.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα