Συνεχίζουν από εκεί που έμειναν

Το πρωί της Τρίτης συνεχίζεται η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» πολιτικού χρήματος και τα εξοπλιστικά προγράμματα, για την οποία δικάζονται και άλλοι 18 κατηγορούμενοι.

Ο πρώην υπουργός αναμένεται να περάσει το κατώφλι των δικαστηρίων προκειμένου να απολογηθεί για το κατηγορητήριο που του αποδίδεται.

Το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του επί των ενστάσεων της υπεράσπισης, μεταξύ των οποίων η εξάλειψη του αξιόποινου, λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος της δωροδοκίας.Όπως είναι γνωστό, οι εισαγγελείς του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζήτησαν την απόρριψη και των επτά βασικών ενστάσεων, που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση των «παράνομων αμοιβών» του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Η εισαγγελέας Γεωργία Αδηλίνη είχε ζητήσει από τους εφέτες να απορρίψουν την ένσταση του πρώην υπουργού για εξάλειψη του αξιόποινου λόγω παραγραφής του αδικήματος της δωροδοκίας.

Μάλιστα όπως είχε υποστηρίξει η κ. Αδηλίνη, «η κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα δεν παραγράφεται από το γεγονός και μόνο ότι παρήλθε άπρακτη η καταληκτική προθεσμία για την άσκηση δίωξης για δωροδοκία από τη Βουλή». Η εισαγγελική λειτουργός «απάντησε» στην υπεράσπιση Τσοχατζόπουλου που αναφέρθηκε σε «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» και ανάγκης «δίκαιης δίκης».

Ωστόσο, προκύπτει ερώτημα σχετικά με το εάν το δικαστήριο πρέπει να απορρίψει και την ένσταση της Βίκυς Σταμάτη περί μη εφαρμογής του ελληνικού ποινικού κώδικα, καθώς το έγκλημα που της καταλογίζεται τελέστηκε στην Ελβετία, όπου είχε λογαριασμό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα