“Συνεχίστε να τηρείτε τους κανόνες του παιχνιδιού”

Τήρηση των κανόνων του παιχνιδιού ζητά από την Ελλάδα ο Μπενουά Κερέ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της “Corriere della Sera”,  το  μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε: «Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να τηρεί τους κανόνες του παιχνιδιού». Και συνέχισε λέγοντας;  “η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να σέβεται τις συμφωνίες”. 

Μόλις την Πέμπτη, ο ίδιος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 και δήλωσε για την Ελλάδα: «Πρέπει να πληρώσει, αυτοί είναι οι ευρωπαϊκοί κανόνες του παιχνιδιού», τόνισε. «Δεν υπάρχει περιθώριο για μονομερείς ενέργειες στην Ευρώπη, αυτό δεν αποκλείει μια συζήτηση, για παράδειγμα, για την αναδιάταξη αυτού του χρέους».

Σύμφωνα με τον κ. Κερέ, η Ευρώπη από μόνη της έχει μια ευθύνη να «προσαρμοστεί σε μια αλλαγή κυβέρνησης, ακόμα και αν αυτή είναι ριζοσπαστική».

Ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφέρθηκε επίσης και στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και στο πόσο θα διαρκέσει. «Θα σταματήσει μόνο εάν έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός κλίνει προς το 2%» δήλωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα