«Συνταγματικό ολίσθημα η πρόταση Τσίπρα για την προεδρική εκλογή»

«Χολή» κατά του Αλέξη Τσίπρα έσταξε ο Μάκης Βορίδης. Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στα Παραπολιτικά fm,  αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε, με έμφαση,  ότι θεωρεί ότι «το κοινοβούλιο θα σταθεί υπεύθυνα και δεν θα ακολουθήσει τον Τσίπρα στο συνταγματικό ολίσθημα και την συνταγματική εκτροπή. Αυτό προτείνει ο κ. Τσίπρας».

Για τις εξαγγελίες Σαμαρά στην ΔΕΘ, είπε ότι η τροπολογία που θα περιέχει όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός θα κατατεθεί εντος των ημερών.

Συνεχίζοντας, ο κ. Βορίδης είπε τα εξής: «Το έργο της κυβέρνησης θα κριθεί όταν θα γίνουν εκλογές. Η έννοια της συνολικής αξιολόγησης θα γίνει στις εκλογές. ‘Έχουμε και τις δημοσκοπήσεις που κάτι μας λένε αλλά το πολιτικό γεγονός που θα κρίνει την τύχη της κυβέρνησης είναι οι εκλογές. Αυτό που θέλω είναι να τρέξουμε την ανασυγκρότηση της οικονομίας.».

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ακόμα πως η κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια στα δημοσιονομικά ενώ αναγνώρισε πως έχουν γίνει λάθη. «’Έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια από την κυβέρνηση. Τα δημόσια οικονομικά ήταν υπο κατάρρευση και τώρα είναι συμμαζεμένα. ‘Εχουμε κάνει πολλές παρεμβάσεις. Φυσικά και θα υπάρξουν αστοχίες είπε αναφερόμενος στον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.»

 «Μπαίνει ένα όριο στις διαγνωστικές εξετάσεις»

Όσον αφορά στα θέματα του υπουργείου του ο κ. Βορίδης τόνισε πως μπαίνει ένα όριο στις διαγνωστικές εξετάσεις καθώς στην Ελλάδα για παράδειγμα οι μαγνητικές είναι πενταπλάσιες από ότι στη Γερμανία.

Είπε πως εντός των ημερών θα κατατεθεί η τροπολογία τον ΕΝΦΙΑ που θα πρέπει να συζητηθεί έως την Τετάρτη, ενώ σε ότι αφορά  της μείωση της έκτακτης εισφοράς και του αριθμού των δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα είπε ότι αυτά θα καθοριστούν με την κατάθεση του προσχεδίου του προυπολογισμού.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα