«Συντριπτικές οι μαρτυρίες που υπάρχουν»

Στο αθλητικό ραδιόφωνο Metropolis της Θεσσαλονίκης μίλησε ο Γιάννης Αλαφούζος, αρχικά για να εξηγήσει την… παρεξήγηση που δημιουργήθηκε με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στη συνέχεια για να σχολιάσει την καυτή επικαιρότητα.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού διέγνωσε… πονηριά στον ΠΑΟΚ και στην επιλογή του να συμφωνήσει με την κατοχύρωση της βαθμολογίας, λέγοντας πως η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ το έκανε αυτό προκειμένου να διεξαχθούν κανονικά τα Play Off, να διεκδικήσει την κορυφή και στη συνέχεια να έχει τον πρώτο λόγο για συμμετοχή στο Champions League αν τυχόν τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός. Χωρίς τα Play Off ο ΠΑΟΚ θα ήταν σίγουρα τρίτος…

«Ο ΠΑΟΚ έχει μία ανησυχία, ότι σε περίπτωση που δεν κατοχυρωνόταν η βαθμολογία και ο Ολυμπιακός έτρωγε τιμωρία, θα μπορούσε να βγει πρώτος ο Παναθηναϊκός χωρίς τα play off οφ και θα έπαιρνε τα χρήματα του Champions League. Έτσι, αν επικυρωθεί η βαθμολογία και βγει πρώτος ο ΠΑΟΚ στους αγώνες κατάταξης, θα πάρει αυτός το εισιτήριο σε περίπτωση τιμωρίας του Ολυμπιακού. Καταλαβαίνω τη θέση του ΠΑΟΚ, δεν έχω πρόβλημα. Το μόνο με στεναχώρησε είναι πως με τον τρόπο που τοποθετήθηκε ευνόησε το σύστημα. Θα μπορούσε να το κάνει διαφορετικά.

Εμείς ζητήσαμε να μην επικυρωθεί η βαθμολογία και να πάνε όλες οι υποθέσεις στην πειθαρχική επιτροπή. Αυτή η επιτροπή λειτουργεί γρήγορα και θα μπορούσε να τα κλείσει όλα. Αυτή η επιτροπή έχει μία σοβαρότητα. Απαρτίζεται από ανθρώπους με προσωπικότητα που σέβονται τον εαυτό τους. Δεν έχω καμία αντιδικία με τον ΠΑΟΚ. Σέβομαι το δικαίωμα που έχει να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του. Το παράπονό μου είναι ο τρόπος που το έκανε, με το οποίο ενίσχυσε το ποδοσφαιρικό κατεστημένο.

Με τον ΠΑΟΚ είμαστε ανταγωνιστές, αλλά προσπαθούμε να το κάνουμε με ίσους όρους. Δεν έχω θέμα με τον ΠΑΟΚ. Δεν το θεωρώ σοβαρό θέμα αυτό που προέκυψε. Νομίζω ότι η σταθερή μας σχέση είναι πως θέλουμε να είμαστε σύμμαχοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μας κάνει χάρη ο ΠΑΟΚ και θα θίγονται τα συμφέροντά του, όπως δεν θα το κάνουμε και εμείς».

Ο Αλαφούζος είπε επίσης πως αδυνατεί να πιστέψει ότι ο αθλητικός εισαγγελέας θα προβεί σε δίωξη κατά του Ολυμπιακού παρά τις μαρτυρίες που υπάρχουν: «Ο αθλητικός εισαγγελέας έχει έναν επιλεκτικό τρόπο έρευνας για αυτά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ευαίσθητος σε tweets και σχόλια, αδιάφορος για βία στα συμβούλια. Ένα από τα βασικά αιτήματα προς τη Super League είναι να παραπεμφθούν όλες οι υποθέσεις στην πειθαρχική επιτροπή, αλλά δεν έγιναν αποδεκτές. Πιστεύω πως δεν τίθεται θέμα δίωξης του Ολυμπιακό. Οι πιθανότητες ο κύριος Πετρόπουλος ή η SuperLeague να ασκήσουν δίωξη στον Ολυμπιακό είναι ανύπαρκτες.  Οι μαρτυρίες και αυτά που υπάρχουν στις καταθέσεις είναι συντριπτικές. Από τα πιο απλά… Γιατί να έχουν πακιστανικά και κινέζικα τηλέφωνα; Στην Ελλάδα ασχολούμαστε με τον τύπο και όχι με την ουσία».

Για το αν με την παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη, τα πράγματα θα είναι καλύτερα είπε: «Θα είναι καλύτερα. Πριν από τρία ήμασταν ολομόναχοι. Το να είμαστε τρεις αντί για ένας, σίγουρα είναι καλύτερα. Εμείς, σαν Παναθηναϊκός, αν δεν υπάρχουν σημάδια κάθαρσης, δεν ξέρουμε αν θα κατέβουμε στο πρωτάθλημα. Έχει γίνει μεταξύ μας μία πολύ σοβαρή συζήτηση. Δεν είναι απόφαση, ούτε έχουμε εξετάσει πως θα γίνει. Απλά το έχουμε κουβεντιάσει. Είναι ένα από τα ενδεχόμενα. Πρέπει πρώτα να δούμε πως θα πάει η δικαιοσύνη, τι θα πει η ΕΠΟ. Θέλουμε να δούμε μία αλλαγή στον τρόπο που διοικείται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να πειστούμε πως δεν θα αντιμετωπίσουμε το ίδιο, όπως στο εφετινό πρωτάθλημα. Το αν θα καταδικαστεί ο κ.Μαρινάκης το αποφασίζει η δικαιοσύνη. Από εκεί και πέρα όμως, εμείς περιμένουμε να δούμε αν θα αλλάξουν οι επιτροπές, αν θα αλλάξει ο κ.Πετρόπουλος, πως θα ορίζονται οι διαιτητές. Ξέρετε ότι υπάρχουν διαιτητές που έχουν κάνει εγκλήματα. Μιλάμε για διαιτητές που άλλαξαν το αποτέλεσμα των αγώνων…».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα