Συρία: Μία οικογένεια τρέπεται σε φυγή ανά 60 δευτερόλεπτα

Στον αριθμό ρεκόρ των 33,3 εκατομμυρίων έφτασαν οι εσωτερικά εκτοπισμένοι λόγω πολέμου παγκοσμίως καθώς κάθε 60 δευτερόλεπτα μία οικογένεια τρέπεται σε φυγή στο εσωτερικό της Συρίας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Εσωτερικού Εκτοπισμού (IDMC). Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στη θεαματική αύξηση της τάξεως των 4,5 εκατομμυρίων σε σχέση με το 2012 κι αποτελεί ρεκόρ για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Το 63% των 33,3 εκατομμυρίων εσωτερικά εκτοπισμένων που αναφέρθηκαν σε όλο τον κόσμο, προέρχονται από μόλις πέντε χώρες: τη Συρία, την Κολομβία, τη Νιγηρία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και το Σουδάν. Η έκθεση συμπεριλαμβάνει για πρώτη φορά στοιχεία για τη Νιγηρία και καταγράφει ότι 3,3 εκατομμύρια Νιγηριανοί έχουν εκτοπιστεί λόγω των συγκρούσεων.

Μέχρι το τέλος του 2013, εκτοπίστηκαν 8,2 εκατομμύρια άνθρωποι, αριθμός κατά 1,6 εκατομμύρια μεγαλύτερος σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Σοκάρει το γεγονός ότι το 43% αυτών βρίσκονται στη Συρία. Η Συρία παραμένει η χώρα με τη μεγαλύτερη και ταχύτερα εξελισσόμενη κρίση εκτοπισμού στον κόσμο με 9.500 άτομα (περίπου μία οικογένεια κάθε 60 δευτερόλεπτα) να μετακινούνται στο εσωτερικό της κάθε ημέρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα