ΣΥΡΙΖΑ: Επανασύσταση δημόσιας Αγροτικής Τράπεζας

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Δέλτα συζήτηση της βουλευτή Λίτσας Αμμανατίδου με Γεωργούς-Κτηνοτρόφους στο πρώην Δημαρχείο Χαλάστρας. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν τα Αγροτικά Προβλήματα της περιοχής και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Α΄ και Β΄ Αγροτικών Συνεταιρισμών Χαλάστρας, γεωργοί, κτηνοτρόφοι και εκπρόσωποι φορέων του Δήμου.

Στην εισήγησή της η βουλευτής ανέπτυξε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Ακόμη, τόνισε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επανασύσταση της δημόσιας Νέας Αγροτικής Τράπεζας σαν κύριο μοχλό υποστήριξης του Αγρότη και μίλησε για την επαναφορά του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ για όλους τους πολίτες, για επιτακτική ανάγκη μείωσης της φορολόγησης των γεωργών, κτηνοτρόφων, αλιέων καθώς και για μείωση του ΦΠΑ εφοδίων που μαζί με την καθιέρωση φθηνού αγροτικού ρεύματος και αγροτικού πετρελαίου συντελούν στην καθοριστική μείωση του κόστους παραγωγής. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και από τη βουλευτή αλλά και από τους παριστάμενους για την ανάγκη υποστήριξης της λειτουργίας των Αγροτικών Συνεταιρισμών, με νέο θεσμικό πλαίσιο.

Ακολούθησε συζήτηση στην οποία ο πρόεδρος του Α’ Συνεταιρισμού Χαλάστρας Κουϊμτζής Λεωνίδας εξέθεσε τα κύρια προβλήματα των Γεωργών της περιοχής και τόνισε την αδυναμία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων να απορροφήσει την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το πρόγραμμα της Επισιτιστικής Βοήθειας.

Η Συζήτηση ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις κτηνοτρόφων, όπου και αυτοί εξέθεσαν τα προβλήματά τους για το δυσβάσταχτο πλέον κόστος συντήρησης των μονάδων τους και το σοβαρό ζήτημα της αποκατάστασης του ζωικού κεφαλαίου που χάθηκε είτε από την ευλογιά είτε από τον καταρροϊκό πυρετό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα