«ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζα! Τι να ψηφίσεις δηλαδή;»

Τη ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ,  όποτε γίνονταν εκλογές,θα έδινε ο Άκης Τσοχατζόπουλος όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha το βράδυ της Πέμπτης. Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στα χρόνια της φυλακής, εξήγησε τους λόγους που και ποιοι τον έστειλαν στον Κορυδαλλό και ξεκαθάρισε ότι δεν πήρε ποτέ μίζες.

Ο προσφάτως αποφυλακισθείς για λόγους υγείας, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, επιμένει στα περί πολιτικής δίωξής του από τον Κώστα Σημίτη, με ευθύνη και του Γιώργου Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για «υπονόμευση» και «βρώμικο πόλεμο» εις βάρος του. Παράλληλα, χαρακτήρισε τον Νίκο Ζήγρα «εκτελεστικό όργανο της συνωμοσίας», ενώ εκτίμησε πως το πρώτο δικαστήριο που τον καταδίκασε ήταν στημένο.

“Δεν έβαλα το δάχτυλο στο μέλι, ούτε δωροδοκήθηκα» είπε μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με τον ίδιο, «πλήρωσα το γεγονός ότι αγόρασα όπλα από τους Ρώσους και αυτό οι Αμερικανοί δεν μου το συγχωρούν”.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης άλλαξε την απόφαση του ΚΥΣΕΑ και η χώρα αγόρασε τα F16 ενώ από τις επιτροπές και τον ίδιο είχαν προταθεί τα F15. Επανέλαβε το χαρακτηρισμό «Νονός» για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, γιατί, όπως είπε, «παρενέβαινε στην εξέλιξη διαφόρων θεμάτων». Επίσης μίλησε για προσπάθεια δωροδοκίας του, μέσω του Γιώργου Παπανδρέου, από τη Λιβύη, την οποία αντέκρουσε.

«Ήταν και ο Βενιζέλος μέσα στη συνωμοσία μαζί με τον Σαμαρά τότε εναντίον μου με τα υποβρύχια», υποστήριξε και επανέλαβε ότι «δεν υπήρξε δωροδοκία, δεν υπήρχε καταγγελία, δεν υπήρχε διακίνηση χρήματος, δεν βρήκαν καμία πληρωμή σε μένα, τίποτα».

Για τις συνθήκες μέσα στις φυλακές

Σε ερώτηση για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές, ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι «οι συνθήκες στις φυλακές μας, στον Κορυδαλλό που βρέθηκα, είναι απαράδεκτες. Χρήζουν συνολικής αναμόρφωσης. Η αντίληψη για το τί είναι φυλακή δείχνει ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι αναχρονιστική και προβληματική. Οι φτωχοί μαζικά δέχονται ποινές. Είναι τρομακτικά τα πράγματα που άκουσα όσον αφορά στις ποινές που έπεφταν σαν στραγάλια», είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας πως – σε αντίθεση με όσα λέγονταν – ο ίδιος δεν είχε ειδική μεταχείριση και ειδικές συνθήκες.

“Κάνω ζωή, χωρίς πολλές δαπάνες”

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα περί του πολυτελούς βίου του, ο πρώην υπουργός υποστηρίζει στη συνέντευξή του ότι βασίστηκαν όλα σε ψεύδη.

«Δεν ισχύει τίποτα, ζω απλή ζωή, χωρίς πολλές δαπάνες. Ούτε μέσα έχω ούτε σπίτια ούτε τίποτα» λέει χαρακτηριστικά στον Αντώνη Σρόιτερ. Και συνέχισε: “Η δική μου ζωή και της οικογένειάς μου είναι πάρα πολύ απλή και φυσιολογική. Ούτε πολυδάπανη, ούτε πολλά σπίτια», είπε, ενώ αναφέρθηκε και στο ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου: «Εντάξει έμενα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αλλά ήταν νόμιμη διαφανής έγκυρη αγορά. Πέντε φορείς είχαν ελέγξει την αγορά. Είχα πάρει δάνειο 800.000 ευρώ από την τράπεζα”.

“Ναι, ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζα”

Όπως επίσης προκύπτει από το απόσπασμα που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν έκρυψε ότι, σήμερα, θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ.
«Έγινε μια προσπάθεια… Την εκτιμώ. Την στιγμή αυτή, είναι το μόνο που μπορείς να υποστηρίξεις […] Ναι, ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζα» απαντά στον δημοσιογράφο, όταν εκείνος παρατηρεί πώς είναι σημαντικό ότι ο Τσοχατζόπουλος ίσως ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ.
«Ναι, τι να ψήφιζα; Μα, υπάρχει τίποτε άλλο. Τι να ψηφίσεις δηλαδή, δεν κατάλαβα» λέει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα