«ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φέρνουν τέταρτο σκληρό μνημόνιο»

«Η τρίτη αξιολόγηση μπορεί, μέχρι τώρα, να μην περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα, όμως περιέχει θεσμικές αλλαγές, όπως ο συνδικαλιστικός νόμος και το 50+1 για την κήρυξη της απεργίας», δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Παράλληλα, τονίζει ότι «το τίμημα της καθυστέρησης στις αξιολογήσεις είναι βαρύ για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Το είδαμε και στην πρώτη και στη δεύτερη αξιολόγηση, που έκλεισαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση». Μιλώντας για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ο κ. Βρούτσης σημειώνει ότι «η τελευταία έκθεση του ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών), αποκάλυψε την τραγική εικόνα στις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία» και τονίζει ότι «η ρύθμιση για τις 120 δόσεις έχει ήδη καθυστερήσει». Ερωτηθείς εάν «η ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης ανοίγει το δρόμο για έξοδο από τα μνημόνια» ο Γιάννης Βρούτσης απαντά: «Ακόμα και αν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται το σκληρό και με επώδυνα μέτρα του 4ου μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Μία διαφορετική πρόταση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος καταθέσει ο «γαλάζιος» βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας, ζητώντας «Να κατευθυνθεί στους μακροχρόνια άνεργους και να έλθει μέσα από την οριζόντια μείωση -για όλους τους Έλληνες- του ΕΝΦΙΑ». Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι «η Ν.Δ. ήταν η πρώτη που έδωσε το κοινωνικό μέρισμα το 2014 στοχευμένα και με εισοδηματικά κριτήρια».

«Η ενότητα της ΝΔ είναι πιο ισχυρή από ποτέ»

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά της ΝΔ μετά και την διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι «δεν χωράνε παραφωνίες και προσωπικοί τακτικισμοί που να υπονομεύουν την κοινή προσπάθεια» και δηλώνει πως «η ενότητα της ΝΔ είναι πιο ισχυρή από ποτέ».

Τέλος, ερωτηθείς εάν η εξάντληση της τετραετίας «βοηθά ή δυσκολεύει τη Ν.Δ.» ο κ. Βρούτσης εκτιμά ότι «αν κάποιον δυσκολεύει η απίθανη εξάντληση της 4ετιας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτή είναι η ελληνική κοινωνία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα