Σφάζουν ακόμη και αδέσποτα στη Βενεζουέλα

Παρά την προπαγάνδα από το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο, η έλλειψη τροφίμων στη Βενεζουέλα έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις. Τον γύρο του κόσμου κάνουν φωτογραφίες απελπισμένων πολιτών που καταφεύγουν ακόμη και σε ακραίες λύσεις για να βρουν λίγη τροφή.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, μετά τις εκλογές για τη σύσταση της νέας Συνταγματικής Συνέλευσης η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τα 2/3 των οικογενειών να μην δύνανται πια να αγοράσουν βασικά αγαθά, όπως αβγά, βούτυρο ή κρέας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε πολίτες να σφάζουν, να τεμαχίζουν και να μοιράζουν το κρέας αδέσποτων σκυλιών.

Φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου αυτήν την εβδομάδα, δείχνουν δύο άνδρες στο Καράκας να γδέρνουν και να κόβουν σε κομμάτια έναν σκύλο στο δρόμο, για να τον φάνε –όπως τουλάχιστον εκτιμάται-. Τις αποτρόπαιες αυτές εικόνες έδωσε στη δημοσιότητα το αντιπολιτευόμενο κόμμα Vente Venezuela, την ίδια περίοδο που ο πρόεδρος Μαδούρο προσέφερε οικονομική βοήθεια 5 εκατομμυρίων δολαρίων στα θύματα του τυφώνα Χάρβεϊ στις ΗΠΑ.

«Ενώ η δικτατορία προσφέρει 5 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και κάποιο ονειρεύονται να γίνουν κυβερνήτες, οι Βενεζουελανοί τρώνε σκυλιά», δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος Χαβιέ Τσιρίνος.

Σοκάρει η έρευνα της Washington Post

Το ένα τρίτο των οικογενειών στη Βενεζουέλα έχει καταφύγει σε κάποιο ακραίο μέτρο για να βρει τρόφιμα, μεταξύ των οποίων η πώληση βασικών οικιακών συσκευών, η αναζήτηση σε κάδους ή η επαιτεία, αναφέρει σε έρευνα της η εφημερίδα Washington Post. Στην ίδια έρευνα αποτυπώνεται πως από τον περασμένο Απρίλιο περίπου το 11,4% των παιδιών στις πιο φτωχές περιοχές της χώρας ήταν υποσιτισμένα σε κρίσιμο επίπεδο.

«Ενώ η δικτατορία προσφέρει 5 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και κάποιο ονειρεύονται να γίνουν κυβερνήτες, οι Βενεζουελανοί τρώνε σκυλιά», δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος Χαβιέ Τσιρίνος.
Μετά τις εκλογές για τη σύσταση της νέας Συνταγματικής Συνέλευσης η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τα 2/3 των οικογενειών να μην δύνανται πια να αγοράσουν βασικά αγαθά
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα