Σφίγουν τη θηλιά οι δανειστές- Απαιτούν πάγωμα και κατάργηση όλων των επιδομάτων

Σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων οι δανειστές που συνεχίζουν τις τρελές απαιτήσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι Θεσμοί ζητούν πάγωμα μισθών και κατάργηση επιδομάτων. 

Οι τροϊκανοί έχουν ήδη στείλει μηνύματα στην ελληνική κυβέρνηση με τις απαιτήσεις τους οι οποίες ενέχουν κίνδυνο ακόμη και για μειώσεις της τάξης του 30% εάν εφαρμοστούν και στους ήδη εργαζόμενους.

Τι προβλέπει το σχέδιο των δανειστών;

Κατάργηση όλων των ποσών που προστίθενται στον βασικό μισθό. Ουσιαστικά δηλαδή ζητούν να μην υπάρχει καμία αύξηση λόγο προϋπηρεσίας, να καταργηθούν δηλαδή οι τριετίες, αλλά και κατάργηση των επιδομάτων που έχουν απομείνει, όπως για παράδειγμα το επίδομα γάμου.

Με λίγα λόγια ζητούν οι εργαζόμενοι να παίρνουν έναν στεγνό μισθό, κάτι που θα σημάνει ότι ο βασικός μισθός των 586 ευρώ θα είναι και ο μισθός που θα παίρνουν για μια ζωή. Έτσι σε πολλές περιπτώσεις μιλάμε για μειώσεις ως και στο 30% του ποσού.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση έχοντας μια θετική γνωμοδότηση από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO) ωστόσο οι προβλέψεις για τις παραπάνω μειώσεις υπάρχουν στο Μνημόνιο που έχει υπογραφεί και θα τεθούν επιτακτικά στις διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα