ΣΦΕΕ: Νέος πρόεδρος ο Πασχάλης Αποστολίδης

Νέο πρόεδρο έχει από χθες Δευτέρα (23/3) ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, μετά την ομόφωνη απόφαση των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου να εκλέξουν για τη θέση τον διευθύνοντα σύμβουλο της AbbVie Pharmaceuticals, κ. Πασχάλη Αποστολίδη.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη, ο πρόεδρος και το Δ.Σ. «αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τον ΣΦΕΕ σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους που διανύει η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες». Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι πρώτες δηλώσεις του νεοεκλεγέντα πρόεδρου, κ. Αποστολίδη, ο οποίος υπογράμμισε ότι «οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις μπορούν να είναι διπλή δύναμη οικονομικής ανάπτυξης και δύναμη έμπρακτης υποστήριξης του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας υγείας». «Με την εμπέδωση σχέσεων εμπιστοσύνης με την Πολιτεία που θα οδηγήσουν σε ρεαλιστικές αποφάσεις», συμπλήρωσε ο κ. Αποστολίδης, «μπορούμε να προσφέρουμε στην οικονομία και την κοινωνία τη στήριξη που χρειάζεται και το όραμα που απαιτείται για ένα καλύτερο αύριο».

Σύμφωνα πάντα με τον ΣΦΕΕ, πρωτεύουσα σημασία για τον Σύνδεσμο έχει επίσης η διατήρηση και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας τόσο των ελληνικών όσο και των πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Τέλος, αδιαπραγμάτευτη είναι η πρόσβαση όλων των πολιτών στις θεραπείες, πολλώ δε μάλλον και στις καινοτόμες θεραπείες, γεγονός που ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή στη χώρα μας.

Το νέο Δ.Σ.
Όπως προαναφέρθηκε χθες Δευτέρα 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του ΣΦΕΕ, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
-Πασχάλης Αποστολίδης

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
-Κωνσταντίνος Παναγούλιας (γενικός διευθυντής Vian και αντιπρόεδρος Vianex)

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ:
-Κωνσταντίνος Ευριπίδης (διευθύνων σύμβουλος Genesis Pharma), υπεύθυνος για θέματα Οφειλών/Ομολόγων/Φορολογικών Θεμάτων,
-Σταύρος Θοδωράκης (διευθύνων σύμβουλος Ελλάδας και Κύπρου Chiesi), υπεύθυνος για θέματα ΕΟΦ,
-Μάριος Κοσμίδης (γενικός διευθυντής Win Medica), υπεύθυνος για θέματα ΕΟΠΥΥ/Λίστας Αποζημίωσης/ Clawback,
-Κωνσταντίνος Παναγούλιας (γενικός διευθυντής Vian και αντιπρόεδρος Vianex), υπεύθυνος για θέματα Ανάπτυξης και Νοσοκομείων,
-Ολύμπιος Παπαδημητρίου (γενικός διευθυντής Novo Nordisk Ελλάς), υπεύθυνος για θέματα Τιμολόγησης,
-Σπύρος Φιλιώτης (αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής Pharmaserve-Lilly), υπεύθυνος της Ειδικής Επιτροπής Κλινικών Μελετών

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:
-Κωνσταντίνος Κοφινάς (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ελλάδος και Κύπρου Merck)

ΤΑΜΙΑΣ:
-Νικόλαος Βαρελάς (διευθύνων σύμβουλος Galenica)

ΜΕΛΗ:
-Roberto Greco (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ελλάδας και διευθυντής Χωρών Αδριατικής GlaxoSmithKline Greece – πρόεδρος PhRMA Innovation Forum Greece)
-Δημήτριος Αναγωστάκης (πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδας και Κύπρου Boehringer Ingelheim)
-Μάρκος Γερασόπουλος (πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής Ομίλου Sanofi Aventis Ελλάδας)
-Μάριος Κάτσικας (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Proton Pharma)
-Νικόλαος Κεφαλάς (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Janssen-Cilag Greece)
-Κωνσταντίνος Φρουζής (αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής Novartis Ελλάδος)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα