Σφοδρή επίθεση κατά των ΗΠΑ από τον Μπλάτερ

Σφοδρή επίθεση κατά των ΗΠΑ και του FBI εξαπέλυσε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος ανέφερε τη δική του εκδοχή για την υπόθεση χρηματισμού, στην οποία εμπλέκεται και ο Μισέλ Πλατινί.

Ο Ελβετός παράγοντας παραχώρησε συνέντευξη σε διεθνή ΜΜΕ, λέγοντας πως έχουν ακουστεί πολλά και πως έχει ήδη καταδικαστεί, δίχως να του δοθεί η ευκαιρία να απολογηθεί. Όπως τόνισε, «υπάρχει Θεός και πιστεύω σε Εκείνον, δεν έχει να κάνει με τον… διάβολο το θέμα της FIFA και οι διαστάσεις που έχει πάρει. Έχουν διαρρεύσει πολλά στοιχεία που δεν θα έπρεπε να έχουν βγει στη δημοσιότητα, ενώ, έχω σχεδόν καταδικαστεί δίχως να έχω την ευκαιρία να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να δώσω στον κόσμο να καταλάβει τι μπορεί να έχει συμβεί».

Στη συνέχεια επιτέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες λέγοντας πως «οι ΗΠΑ θέλουν να είναι το απόλυτο αφεντικό, η Αστυνομία του σύμπαντος», ενώ στη συνέχεια μίλησε για την κατηγορία χρηματισμού του Μισέλ Πλατινί, λέγοντας: «Είχαμε κάνει μια προφορική συμφωνία μετά το Μουντιάλ του 1998 και μου είχε πει ο Μισέλ ότι αξίωνε ένα εκατ. ελβετικά φράγκα ετησίως για να δουλέψουμε μαζί. Του είχα αναφέρει ότι δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ σε ένα τόσο μεγάλο ποσό και έπειτα, μέχρι το 2011, δεν είχε έρθει ξανά στην επιφάνεια το θέμα. Όταν μου το υπενθύμισε, τότε του έβαλα τα χρήματα γιατί έχω την αρχή από την οικογένειά μου πως πάντοτε πρέπει να τηρώ το λόγο μου και να αποπληρώνω ό,τι πρέπει και έχω χρεωθεί».

Όσον αφορά την παραίτησή του από τη FIFA είπε: «Ουδέποτε είχα πει ότι παραιτήθηκα. Απλά έθεσα εαυτόν στη διάθεση του Κονγκρέσου, αλλά η κίνηση αυτή πήρε τέτοια ερμηνεία, λόγω του ότι επικρατούσε κι επικρατεί μπάχαλο στη FIFA. Γι’ αυτό βγήκε έτσι προς τα έξω».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα