Σφοδρή επίθεση του Εριαστέχνη Άρη στον Γαλανό

Ανακοίνωση – καταπέλτη κατά του Γιώργου Γαλανού εξέδωσε το Δ.Σ. του Α.Σ. Άρης,, γνωστοποιώντας πως θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη για όσα έπραξε ο εν λόγω παράγοντας και για όσα έχει δηλώσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ με λύπη διαπιστώνει τις εναντίον του συλλόγου μας στρεφόμενες συνεχείς δημόσιες και άδικες δηλώσεις και αναφορές του κ. Γ. Γαλανού. Με αυτές στο παρελθόν, αλλά και εντελώς πρόσφατα, ισχυρίζεται και διατείνεται ότι κατά το χρονικό διάστημα που θήτευσε αυτός υπεύθυνος -έφορος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Σωματείου, δεν δημιούργησε οποιαδήποτε οφειλή ή χρέος που να βαρύνει τον σύλλογο.

Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται για δύο ( 2 ) λόγους πρώτον για να προστατευτούν τα συμφέροντα του συλλόγου και δεύτερον για να ενημερωθεί ο κόσμος της ομάδας για την αλήθεια.

Ο κ. Γ. Γαλανός, ύστερα από ενδελεχή έρευνα ανεξάρτητων και αντικειμενικών ορκωτών λογιστών και κατόπιν συνεργασίας του Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ με τους πιστωτές, διαπιστώθηκε ότι κατά την διάρκεια της ευθύνης του για τη διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος, άφησε σε εκκρεμότητα οικονομικές οφειλές ή χρέη τουλάχιστον στις εξής περιπτώσεις:

1.Οφειλή σε ποδοσφαιριστές το ποσό της μισθοδοσίας τους που αντιστοιχεί στα 2/3 της αμοιβής τους για τον μήνα Νοέμβριο 2014 και ολόκληρο τον μισθό του Δεκεμβρίου 2014.

2.Οφειλή μισθών στο προσωπικό του συλλόγου ( 30 άτομα) για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2014.

3.Ανεξόφλητα τιμολόγια των ξενοδοχείων «Διακονία» και «Αθηνά» (απλήρωτες οι 4 από τις 6 αποστολές) καθώς και ανεξόφλητα τιμολόγια εστιατορίου όπου φιλοξενήθηκαν και εστιάστηκαν ποδοσφαιριστές του συλλόγου.

4.Δεν απέδωσε στο Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ την αξία του Φ.Π.Α. των εισιτηρίων των εντός έδρας αγώνων της ευθύνης του.

5.Δεν απέδωσε στην ΕΠΟ και στην ΕΠΣΜ όλα τα ποσοστά των εισπράξεων των εισιτηρίων (που δικαιούνται σύμφωνα με την ισχύουσα οικονομική εγκύκλιο των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ), καθώς και δεν κατέβαλε τις χρηματικές ποινές των τιμωριών των ποδοσφαιριστών (κίτρινες και κόκκινες κάρτες).

6.Δεν κατέθεσε στο Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ τα τιμολόγια των εξόδων των υπηρεσιών φύλαξης (Security δικής του ιδιοκτησίας εταιρεία) κατά την διάρκεια των αγώνων.

7.Δεν απέδωσε στο Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ το νόμιμο ποσοστό του 10% των εσόδων του, όπως όφειλε.

8. Δεν αποπλήρωσε την συνολική αξία (με το ΦΠΑ) της προσωπικής του σουίτας, όπως είχε την υποχρέωση.

Επίσης πλην των ανωτέρω ο κ. Γαλανός εμφάνισε στην Τράπεζα και εισέπραξε επιταγή ύψους 15.000 ευρώ για ενοικίαση σουίτας στο γήπεδο του ΑΡΗ, και αυτό έγινε στα μέσα περίπου του Φεβρουαρίου του 2015, παρά το γεγονός ότι αυτός προγενέστερα, ήδη από τις αρχές Ιανουαρίου 2015, είχε αποχωρήσει από την διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος και ως εκ τούτου δεν είχε οποιοδήποτε νόμιμο δικαίωμα για την είσπραξη της επιταγής αυτής.

Σχετικά με το ανωτέρω ζήτημα και την ύπαρξη των ως άνω οφειλών ο κ. Γαλανός κλήθηκε δύο ( 2 ) φορές. Ήτοι στις 20/04/2015 και 30/04/2015 αντίστοιχα, με σχετικές εξώδικες προσκλήσεις όπως, σε περίπτωση κατά την οποία, αναφορικά με την θητεία του ως υπεύθυνος-έφορος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Σωματείου, έχει ακόμα στα χέρια του οποιοδήποτε παραστατικό, ήτοι τιμολόγιο, απόδειξη πληρωμής και εν γένει κάθε έγγραφο, από το οποίο αποδεικνύεται οποιαδήποτε πληρωμή από αυτόν δαπάνης ή άλλου εξόδου για λογαριασμό του ποδοσφαιρικού τμήματος του Σωματείου, να προσκομίσει άμεσα τα παραπάνω έγγραφα στα γραφεία αυτού.

Παρόλα ταύτα ο κ. Γαλανός μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανίσει οποιοδήποτε από αυτά τα έγγραφα που του ζητήθηκαν.

Επίσης με τις ανωτέρω εξωδίκους επισημάναμε στον κ. Γαλανό ότι δεν έχουμε πρόθεση δημιουργίας οποιασδήποτε αντιδικίας με αυτόν, δεδομένου ότι η όλη διαδικασία γίνεται με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μέλη του Σωματείου μας και γενικά σε όλους τους φιλάθλους του ΑΡΗ και με αποκλειστικό γνώμονα μας την νομική, αλλά και ηθική, υποχρέωση μας, ως Δ.Σ. του Σωματείου, για διασφάλιση και κατοχύρωση κάθε νομίμου δικαιώματος αυτού.

Επομένως σύμφωνα με τα προαναφερθέντα ο κ. Γ. Γαλανός κλήθηκε νόμιμα να καταθέσει όλα τα παραστατικά που έλειπαν από τους λογαριασμούς του με το ποδοσφαιρικό τμήμα και με τα λογιστικά βιβλία του Α.Σ. ΑΡΗΣ, καθώς ο ίδιος ισχυρίζονταν για το αντίθετο στις δημόσιες δηλώσεις του. Η κλήση του έγινε τυπικά και ουσιαστικά, αλλά και με προσεκτική διαφύλαξη του γεγονότος από την δημοσιότητα, ώστε να μην εκτεθεί ο ίδιος δημόσια και άδικα.

Επίσης το Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ απέφυγε επιμελώς την δημόσια αντιπαράθεση μαζί του, παρ’ ότι ο κ. Γαλανός«επεδίωκε» και «προκαλούσε» αυτό με τις δηλώσεις του, σε βαθμό του να κατηγορηθεί (το Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ) για αδιαφορία και απραξία. Τελικά όμως είμαστε πλέον εκ των πραγμάτων «υποχρεωμένοι» να εκδώσουμε την παρούσα ανακοίνωση, δεδομένου ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος να παρερμηνευθεί η μέχρι σήμερα συμπεριφορά και στάση του Δ.Σ του Σωματείου, σχετικά με τις κατά καιρούς δηλώσεις του κ. Γαλανού, και να θεωρηθεί, εντελώς εσφαλμένα, ότι στην περίπτωση μας ισχύει το λατινικό ρητό: «qui tacet consentire videtur», δηλαδή αυτός που είναι σιωπηλός λαμβάνεται (θεωρείται ) ότι συμφωνεί.

Τέλος σχετικά με το ζήτημα αυτό επισημαίνεται ότι το Δ.Σ. του Σωματείου με πρόσφατη απόφαση του αποφάσισε να χορηγήσει σχετική εντολή και εξουσιοδότηση στην Νομική Υπηρεσία του Συλλόγου να προχωρήσει άμεσα στην σύνταξη και κατάθεση αγωγής στα αρμόδια Πολιτικά Δικαστήρια στρεφόμενη κατά του κ. Γ. Γαλανού. Επίσης δόθηκε η εντολή να ερευνηθεί η ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών αναφορικά: α) με το ζήτημα της μη απόδοσης στο Σωματείο του Φ.Π.Α. που εισέπραξε για λογαριασμό αυτού ο κ. Γαλανός, β) της μη απόδοσης σε αυτό του ποσοστού που δικαιούται το Σωματείο για τους εντός έδρας αγώνες και γ) της είσπραξης της ως άνω επιταγής, και στην συνέχεια να ενημερωθεί το Δ.Σ. ώστε να ενεργήσει ανάλογα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα