Σχεδιάζει μείωση φόρων και κρατικές επενδύσεις ο Λέτα

Μείωση των φόρων και περισσότερες κρατικές επενδύσεις στην Ιταλία δρομολογεί ο Ενρίκο Λέτα. Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας σε συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση της Rai εμφανίστηκε αισιόδοξος για μια «νέα αρχή». «Η Ιταλία, τώρα, μπορεί να κάνει μια νέα αρχή, υπάρχουν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις», τονίζει χαρακτηριστικά.

H ευθεία αναφορά του ιταλού πρωθυπουργού αφορά στην μείωση του σπρεντ στις 197 μονάδες, στο ίδιο επίπεδο, δηλαδή, πριν από την μεγάλη εκτίναξη του 2011, όταν ξεπέρασε, τελικά, τις 550 μονάδες.

«Τώρα-σύμφωνα με τον Λέτα -υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μπορέσουν να ευνοηθούν εργαζόμενοι και εργοδότες, με μείωση της φορολογικής πίεσης».

Περίπου 5 δισ. θα εξοικονομήσει το ιταλικό δημόσιο Αν η θετική αυτή πορεία συνεχισθεί, το ιταλικό δημόσιο –όπως αναφέρουν σήμερα οι αναλυτές-θα μπορέσει να εξοικονομήσει, φέτος, γύρω στα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, από τα επιτόκια δανεισμού.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, στην συνέντευξή του στην Rai, τόνισε επίσης πως θεωρεί ότι θα επιτευχθεί, τελικά, η αναγκαία συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων, για να μπορέσει να συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της στη διάρκεια του 2014.

Σε ότι αφορά την πορεία του σπρεντ, ο υπουργός Οικονομικών, Φαμπρίτσιο Σακομάνι, προβλέπει, μάλιστα, ότι το 2015 θα μπορέσει να μειωθεί στις εκατό μονάδες.

Το μεγάλο ερώτημα, τώρα, είναι αν ένα ευνοϊκότερο οικονομικό κλίμα, θα συμβάλει όντως στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της χώρας, της ανεργίας, η οποία, στους νέους μέχρι είκοσι τεσσάρων ετών, αγγίζει, πλέον το 41,2%.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα