Σωκράτη εσύ σούπερ σταρ

 

Όταν το 2013 ο Γιούργκεν Κλοπ οδήγησε την Μπορούσια Ντόρτμουντ μετά από δύο πρωταθλήματα Γερμανίας στον τελικό του Champions League, είχε τη δυνατότητα να ζητήσει από τη διοίκηση του συλλόγου όποιον ποδοσφαιρική επιθυμούσε για την ενίσχυση της ομάδας του. Εισηγήθηκε, λοιπόν, τότε, τον Έλληνα αμυντικό που «έβγαζε μάτια» με τη Βέρντερ Βρέμης. Τον 25χρονο Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Η Μπορούσια έδωσε 10 εκατομμύρια ευρώ και τον έκανε δικό της με αποτέλεσμα από τότε οι Καλαματιανός στόπερ να διεκδικεί τίτλους σε υψηλό επίπεδο και να παίζει σε κορυφαίες διοργανώσεις. Στο ματς με τη Λέγκια Βαρσοβίας σκόραρε και πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη που έχει γευτεί ποτέ Έλληνας ποδοσφαιριστής στο Champions League!

Δεν είναι όμως μόνο η ακατάπαυστη πορεία του Παπασταθόπουλου στα ευρωπαϊκά γήπεδα από το 2008 κι έπειτα όταν η ΑΕΚ τον πούλησε στην Τζένοα, τα θεμέλια της οποίας μπήκαν στη διετία που αγωνίστηκε στην Ένωση ( όπου μετείχε στην καλύτερη παρουσία των «κιτρινόμαυρων» στο Champions League τη σεζόν 2006-07 σε ηλικία 18 ετών και στην καλύτερη παρουσία στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, τη σεζόν 2007-08). Είναι ότι ο Παπασταθόπουλος βελτιώνεται συνεχώς και που δείχνει ικανός να αγωνιστεί σε ακόμη μεγαλύτερη ομάδα.

Θα συμβεί, όμως, ποτέ κάτι τέτοιο; Ο Σωκράτης είναι 28 ετών και κοστολογείται στα 22 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό είναι μάλλον μεγάλο για στόπερ και ούτε ομάδες όπως η Ρεάλ και η Μπάρτσα δεν προσφέρουν τόσα χρήματα για αμυντικούς. Οι αγγλικές ομάδες είναι πιο πλούσιες, αλλά δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον, διότι προτιμούν πιο γρήγορους παίκτες. Άρα, φαίνεται πως το μέλλον του θα είναι στη Γερμανία για κάμποσα ακόμη χρόνια (το συμβόλαιό του λήγει το 2019).

Ακόμη κι έτσι, ο Παπασταθόπουλος προοδεύει και βελτιώνεται, αφού η Μπορούσια δεν είναι ένα απλό ποδοσφαιρικό κλαμπ. Το αντίθετο, μάλιστα, είναι μία επιθετική ομάδα ή οποία αφήνει συχνά τους αμυντικούς της εκτεθειμένους και τους αναγκάζει να… γυμνάζονται περισσότερο. Λογικά θα τον δούμε στους «16» του Champions League και μετά στους «8» και με λίγη τύχη, ποιος ξέρει…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα